Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus inneholder
138 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 138.22 | 625.61 | Kcal |
Protein | 13.18 | 59.65 | gram |
Karbohydrat | 1.32 | 5.97 | gram |
Kostfiber | 0.15 | 0.68 | gram |
Fett | 8.04 | 36.39 | gram |
Mettet fett | 3.86 | 17.47 | gram |
Alkohol | 1.08 % | | | |
Salt | 0.69 | 3.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.99 | Kr 81.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 716 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med å flå fuglene. Brekk fra hverandre bryst og lår. Skjær ut brystfiletene fra ryggsiden med en tynn, skarp kniv. Kunststykket ligger i å skjære forsiktig over brystbeinet, slik at brystfiletene henger sammen.
Lag fyllet: Finhakk løk og fugleinnmat. Pass på å trekke ut den seige lærhuden på innsiden av kråsen.
Stek innmat og løk i en panne. Dette avkjøles mens du finhakker kjøttet fra lårene. Vær forsiktig så du ikke får med senene fra leggbeinet på fuglene.
Knus einebærene og bland alle ingrediensene sammen til en farse. Fordel farsen over begge sidene av det utbeinede brystet. Brett sammen og bind det hele opp med en bomullshyssing til en liten steik. Brun steika pent i smør. Krydre med salt og pepper.
Etterstek i ovnen ved svak varme ca 30 minutter på 150 C. Du kan gjerne bruke steketermometer. Dette skal vise 75 C i kjernen.
Når fuglesteika er ferdig, koker du ut panna med litt rødvin og holder kjøttet varmt mens du lager sausen:
Bland kraften, stekesjyen og portvinen. Kok inn til du får en sterk smak. Tilsett kremfløte og rør inn osten. Smak til med solbærgelé, salt og hvit pepper hvis det trengs.
Anrett fuglen i pene skiver. Server med grønnsakene du liker, eller prøv med smørdampede voksbønner og forsiktig kokt broccoli. Stekte epleskiver med en teskje solbærgelé er både pent og godt følge. Gode poteter og godt drikke er en selvfølge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8102)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere:
3835 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.