Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus





Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus inneholder 139 Kalorier, 1 g Karbo, 13 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2stkorrfugler med innmat
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør til bruning
1,5dlrødvin

Fyll:

150grmedisterdeig
2stkeggeplommer
0,5stkløk, finhakket
finhakket fugleinnmat
3stkeinebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
finhakket kjøtt fra fuglelårene
1kvist(er)frisk rosmarin, finhakket
1tssalt
1dashnykvernet pepper

Saus:

0,5litersterkt innkokt kraft
sjy fra stekingen
1dlportvin
2dlkremfløte
150grsnøfriskost (kremost av geitemelk)
1sssolbærgelé


Annonse



Næringsdeklarasjon for Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier138.94628.87Kcal
Protein13.1859.65gram
Karbohydrat1.325.97gram
Kostfiber0.150.68gram
Fett8.1236.75gram
Mettet fett3.9317.79gram
Alkohol1.08 %
Salt0.693.11gram
Pris på oppskriftenKr 17.99Kr 81.43Kroner
Hele oppskriften veier2 716 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å flå fuglene. Brekk fra hverandre bryst og lår. Skjær ut brystfiletene fra ryggsiden med en tynn, skarp kniv. Kunststykket ligger i å skjære forsiktig over brystbeinet, slik at brystfiletene henger sammen.

Lag fyllet: Finhakk løk og fugleinnmat. Pass på å trekke ut den seige lærhuden på innsiden av kråsen.

Stek innmat og løk i en panne. Dette avkjøles mens du finhakker kjøttet fra lårene. Vær forsiktig så du ikke får med senene fra leggbeinet på fuglene.

Knus einebærene og bland alle ingrediensene sammen til en farse. Fordel farsen over begge sidene av det utbeinede brystet. Brett sammen og bind det hele opp med en bomullshyssing til en liten steik. Brun steika pent i smør. Krydre med salt og pepper.

Etterstek i ovnen ved svak varme ca 30 minutter på 150 C. Du kan gjerne bruke steketermometer. Dette skal vise 75 C i kjernen.

Når fuglesteika er ferdig, koker du ut panna med litt rødvin og holder kjøttet varmt mens du lager sausen:

Bland kraften, stekesjyen og portvinen. Kok inn til du får en sterk smak. Tilsett kremfløte og rør inn osten. Smak til med solbærgelé, salt og hvit pepper hvis det trengs.

Anrett fuglen i pene skiver. Server med grønnsakene du liker, eller prøv med smørdampede voksbønner og forsiktig kokt broccoli. Stekte epleskiver med en teskje solbærgelé er både pent og godt følge. Gode poteter og godt drikke er en selvfølge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8102)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere: 3628 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.