Fitjarlefse inneholder
203 Kalorier,
24 g Karbo,
7 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Fitjarlefse har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fitjarlefse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5027 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fitjarlefse med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 202.88 | 3 877.04 | 129.23 | Kcal |
Protein | 7.00 | 133.77 | 4.46 | gram |
Karbohydrat | 23.61 | 451.19 | 15.04 | gram |
Kostfiber | 5.21 | 99.56 | 3.32 | gram |
Fett | 7.78 | 148.68 | 4.96 | gram |
Mettet fett | 4.57 | 87.33 | 2.91 | gram |
Salt | 0.27 | 5.13 | 0.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.98 | Kr 37.84 | Kr 1.26 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 911 totalt | 1 911 pr porsj | 64 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,54 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
lefser
(ca 30 stk.)
Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Rør gjæren i kefirmelken. Elt deigen lett sammen. Deigen skal være nokså fast. Dekk deigen med et klede, og la den hvile på kjøkkenbenken i ca 30 minutter. Trill deigen til en pølse, som deles i 30 like store emner.
Trill emnene til runde boller. Trykk dem flate og kjevle dem til runde, tynne leiver som er 40 cm i diameter. Kjevle fra midten av leiven, og pass på at du hele tiden har godt med mel under leiven, slik at den ikke fester seg til bordet. Stek lefsen på begge sider på takke. Den er passe stekt når den har fått brune prikker. Legg lefsene oppå hverandre etter hvert som de blir stekt. De skal være sprø som flatbrød.
Før servering skal lefsa bløtes. Skyll den på begge sider under rennende kaldt vann. Legg dem mellom et klede i ca 15 minutter. Nå er lefsene myke og smøre-klare. Smør den med mykt smør, og strø på sukker. Brett dem i fire, og skjær dem i snipper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13013)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift