Fitjarlefse





Fitjarlefse inneholder 207 Kalorier, 24 g Karbo, 7 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Fitjarlefse har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fitjarlefse er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
750grhveteblandet rugmel
1tsnatron
2tshjortetakksalt
125grsmør
0,5pakkegjær
1literkefir


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Fitjarlefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier206.803 951.95131.73Kcal
Protein6.97133.204.44gram
Karbohydrat23.61451.1915.04gram
Kostfiber5.52105.493.52gram
Fett8.16155.945.20gram
Mettet fett4.7490.583.02gram
Salt0.285.340.18gram
Pris på oppskriftenKr 1.98Kr 37.84Kr 1.26.-
Hele oppskriften veier1 911 totalt1 911 pr porsj64 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 lefser

(ca 30 stk.)

Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Rør gjæren i kefirmelken. Elt deigen lett sammen. Deigen skal være nokså fast. Dekk deigen med et klede, og la den hvile på kjøkkenbenken i ca 30 minutter. Trill deigen til en pølse, som deles i 30 like store emner.

Trill emnene til runde boller. Trykk dem flate og kjevle dem til runde, tynne leiver som er 40 cm i diameter. Kjevle fra midten av leiven, og pass på at du hele tiden har godt med mel under leiven, slik at den ikke fester seg til bordet. Stek lefsen på begge sider på takke. Den er passe stekt når den har fått brune prikker. Legg lefsene oppå hverandre etter hvert som de blir stekt. De skal være sprø som flatbrød.

Før servering skal lefsa bløtes. Skyll den på begge sider under rennende kaldt vann. Legg dem mellom et klede i ca 15 minutter. Nå er lefsene myke og smøre-klare. Smør den med mykt smør, og strø på sukker. Brett dem i fire, og skjær dem i snipper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13013)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Lesere: 4062 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.