1 kg poteter
1/2 ss salt
250 g havremel
125 g byggmel
375 g hvetemel
2 dl barkemel
Bakes ut med hvetemel
Fremgangsmåte:
Barkemel:
Ta bark fra tynne grener av alm, rogn eller selje. Fjern det ytre laget med mørk bark. Barken skjæres i strimler og legges i vann 2-3 timer. Etterpå tørkes den først i solen og etterpå i stekeovnen. Når den er tørr males den på kvern.
Kok, skrell og mal poteter med salt 2 ganger. Avkjøl og bland i alt det andre. Elt til en god deig. Spar gjerne noe mel og la deigen hvile over natten før resten eltes i.
Når flatbrødene kjevles ut lar du resten av deigen stå kaldt. De skal kjevles ganske tynt. Stekes på middels varm takke.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 14504)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Flatbrød Diett/allergi:
Uten melk Land:
Norge Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-06-25
Oppdatert dato:2003-06-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.