Fotograf:
Matoppskrift.no
Vi brukte sei her, som var perfekt. Husk å tørke skikkelig av filetene før de dyppes i frityrrøre. Oppskriften inneholder
157 Kalorier,
5 g Karbo,
13 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Frityrstekt fisk er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,6 poeng fra 9 lesere
Lesere:
30377 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Frityrstekt fisk!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 156.72 | 648.80 | Kcal |
| Protein | 13.31 | 55.10 | gram |
| Karbohydrat | 4.72 | 19.54 | gram |
| Kostfiber | 0.31 | 1.28 | gram |
| Fett | 9.16 | 37.92 | gram |
| Mettet fett | 0.96 | 3.97 | gram |
| Alkohol | 0.22 % | | | |
| Salt | 1.30 | 5.40 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 8.92 | Kr 36.93 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 1 656 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 12,04 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag først i stand det som skal spises ved siden av fisken: kokte poteter, remuladesaus o.a.
Skyll de ferske fiskefiletene raskt eller tin de dypfryste. Del eventuelt større fileter på langs. Salt fisken og drypp den med litt presset sitron.
Visp sammen hvetemel, væske, egg og olje til en glatt røre.
Hell olje i en liten tykkbunnet gryte 5-6 cm opp fra bunnen. Varm oljen til 180 C. Kontroller med et termometer eller med en loffbit. Loffbiten skal bli gulbrun på 1 minutt.
Dypp fiskefiletene i frityrrøren. Stek én eller et par fileter om gangen, 1-2 minutter til de er gyllenbrune. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem på varmt fat. Server fisken umiddelbart.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11764)
Tilberedningstid:
15 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-06-15
Oppdatert dato:2013-06-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift