Fotograf:Knut Pettersen Her er det valgfritt med fisk, men vi bruke noen pene og litt tykke torskefileter.
Og jeg serverte med pommesfrites og litt raske pannestekte grønnsaker.
Oppskriften inneholder 229 Kalorier, 20 g Karbo, 8 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Drypp presset sitronsaft over filetene, dryss på salt og pepper og smør den ene siden med et tynt lag sennep.
Pisk sammen egg og fløte til frityrrøren, tilsett mel og ost. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Røren skal være tyktflytende.
Varm rikelig med olje i en tykkbunnet stekegryte til 175 C. Kontroller temperaturen med en loffbit som skal bli gyllenbrun på ett minutt.
Dypp filetene i frityrrøren, et par om gangen, de må være helt dekket av røren, og kok dem i oljen til de blir gyllenbrune, ca 3 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på et husholdningspapir.
Server fiskefiletene nystekte og sprø. Gjerne med erter, gulrotstaver, kokte grønne bønner og asparges.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11765)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-01-13
Oppdatert dato:2017-01-13