Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Frokostbarer med havregryn oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Frokostbarer med havregryn



Frokostbarer med havregryn oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Utrolig gode havrebarer til frokost, lunsj, tur eller bare kos. Disse er nydelige og vil få enhver skeptiker til slik mat til å omvende seg. Ikke nødvendig noe slankemat, men relativt sunne også. Kan spises som de er eller evt med godt smør på.
Oppskriften kommer i utgangspunktet fra allrecipes.com, men er forandret noe av oss.


Oppskriften inneholder 237 Kalorier, 35 g Karbo, 7 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Frokostbarer med havregryn er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 615 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
5dlhavregryn vanlige
1,2dlbrunt sukker pakket sammen
1sssukker vanlig
0,5tskanel
0,5tssalt
1,5tsbakepulver
2,4dllettmelk
2stkegg
2ssnorsk rapsolje, eller god kvalitet
0,5tsvanilje ekstrakt
2sstørkede tranebær




Kalorier og næringsinnhold i Frokostbarer med havregryn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier237.47206.56103.28Kcal
Protein6.635.772.88gram
Karbohydrat34.7730.2415.12gram
Kostfiber3.342.911.45gram
Fett7.156.223.11gram
Alkohol0.12 %0.100.05gram
Mettet fett1.211.050.53gram
Salt0.950.830.41gram
Pris på oppskriftenKr 2.91Kr 2.53Kr 1.27.-
Hele oppskriften veier696 totalt87 pr porsj43 pr stk gram
Energiprosent fra karbo58,56 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Smør en liten langpanne eller bruk bakepapir, ca 20x30 cm. Ovnen skal varmes til 175 grader.
Finn frem 2 boller.
1 bolle: Bland havregryn, brunt sukker, vanlig sukker, tranebær bakepulver, kanel og salt godt sammen.
2 bolle: Pisk melk, egg, rapsolje og vaniljeekstrakt godt sammen

Bland begge blandingene godt sammen og la det står i ca 30 minutter. Rør så rundt og fordel dette i den smurte/bakepapirkledde langpanna. Inn i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter, eller til det blir jevnt brunt. Pass på så det ikke svir.
Tas ut og la det kjøle litt ned. Del opp og server, eller lagre det i en tett bok noen dager kjølig.

Vi delte opp i ganske store firkanter, men du kan jo lett dele disse i mindre barer

PS
Om du ønsker mindre karbo her, så ikke bruk så mye sukker. Barene blir ikke så saftige da, men dette er litt smak og behag. Man kan og erstatte tranebær med annen tørket frukt eller bær. Nøtter kan og brukes og evt litt rosiner.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Pettersen
(Intern: 35625)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Smårett
Innlagt dato:2021-01-26
Oppdatert dato:2021-01-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Havregryn som overnattingsgjester.Havregryn som overnattingsgjester.
Denne retten har 154,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostbarer med havregryn.Frokostbarer med havregryn.
Denne retten har 237,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.