Fotograf:Rosemarie Pettersen Utrolig gode havrebarer til frokost, lunsj, tur eller bare kos. Disse er nydelige og vil få enhver skeptiker til slik mat til å omvende seg. Ikke nødvendig noe slankemat, men relativt sunne også. Kan spises som de er eller evt med godt smør på.
Oppskriften kommer i utgangspunktet fra allrecipes.com, men er forandret noe av oss.
Smør en liten langpanne eller bruk bakepapir, ca 20x30 cm. Ovnen skal varmes til 175 grader.
Finn frem 2 boller.
1 bolle: Bland havregryn, brunt sukker, vanlig sukker, tranebær bakepulver, kanel og salt godt sammen.
2 bolle: Pisk melk, egg, rapsolje og vaniljeekstrakt godt sammen
Bland begge blandingene godt sammen og la det står i ca 30 minutter. Rør så rundt og fordel dette i den smurte/bakepapirkledde langpanna. Inn i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter, eller til det blir jevnt brunt. Pass på så det ikke svir.
Tas ut og la det kjøle litt ned. Del opp og server, eller lagre det i en tett bok noen dager kjølig.
Vi delte opp i ganske store firkanter, men du kan jo lett dele disse i mindre barer
PS
Om du ønsker mindre karbo her, så ikke bruk så mye sukker. Barene blir ikke så saftige da, men dette er litt smak og behag. Man kan og erstatte tranebær med annen tørket frukt eller bær. Nøtter kan og brukes og evt litt rosiner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 35625)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Smårett Innlagt dato:2021-01-26
Oppdatert dato:2021-01-26