Fotograf:Dansukker Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris er perfekt når du vil diske opp med en litt mer eksklusiv dessert. Hva med å avslutte for eksempel nyttårsmiddagen med fryste bobler? Server gjerne i festlige glass.
Oppskriften inneholder 91 Kalorier, 13 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Begynn med sukkerlaken. Kok opp vann, muscovadosukker og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 3 minutter.
Hell sukkerlaken gjennom en finmasket sil. Press ut så mye saft fra bærene som mulig. La sukkerlaken stå i kjøleskap til den er helt kald.
Hell den musserende vinen over i en plastboks som rommer minst 2 liter, og tilsett 2 dl vann og sukkerlaken. Rør godt om. Settes i fryseren i minst 8 timer.
Ved servering tar du den musserende vinen ut av fryseren og skraper frem iskrystaller ved å lage riller med en gaffel i de fryste boblene. Samle opp iskrystallene med en isskje, og fordel dem i glassene.
Pynt med sitronmelisse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 34527)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2018-12-22
Oppdatert dato:2018-12-22