Fylt gås inneholder
113 Kalorier,
7 g Karbo,
13 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Fylt gås har ingen allergener
Fylt gås er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10673 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fylt gås!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.43 | 864.19 | Kcal |
Protein | 12.53 | 95.46 | gram |
Karbohydrat | 6.94 | 52.87 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 8.91 | gram |
Fett | 3.69 | 28.11 | gram |
Mettet fett | 1.45 | 11.05 | gram |
Salt | 0.42 | 3.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.49 | Kr 72.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 571 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,47 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg i bløt 300 g svisker natten over. Ta ut stenene og bland sviskene med 750 g epler i skiver.
Tilsett litt sukker. Ha frukten i gåsen og bind den opp. Vei gåsen med fyll og beregn 30 min pr. kg + 15 min. ekstra i steketid. Legg gåsen på rist over langpannen og gni den inn med salt og pepper. Ha 5 dl vann i langpannen, så kraft eller fett som renner fra gåsen ikke brenner på. Sett gåsen nederst i ovnen på 220 C pg la den stå halve steketiden ved denne temperaturen. Senk så temperaturen til 190 C.
Gåsen serveres med sjyen, eller man kan lage en saus til. Bakte epler og rødkål hører til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8057)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift