Gjeddeboller





Gjeddeboller inneholder 127 Kalorier, 6 g Karbo, 8 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Gjeddeboller har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gjeddeboller er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner



Vannbakkelsrøre:

50grsmør
2,5dlvann
2dlhvetemel
2stkegg

Fisketilsetning:

1,25dllettfløte
0,5tssalt
0,25tshvit pepper

Saus:

1sssmør
1stkliten løk
1,25dltørr hvitvin
7dlhvit saus, laget av 2 ss smør, 3 ss mel og 7 dl melk
Ca 75grvellagret cheshire- eller cheddarost, revet
2,5dllettfløte
1dashsalt
1dashpepper
500grgjedde


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Gjeddeboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier127.493 156.91210.46Kcal
Protein7.54186.7112.45gram
Karbohydrat6.45159.7210.65gram
Kostfiber0.297.180.48gram
Fett7.51185.9612.40gram
Alkohol0.48 %11.890.79gram
Mettet fett4.38108.467.23gram
Salt0.6115.011.00gram
Pris på oppskriftenKr 6.37Kr 157.73Kr 10.52.-
Hele oppskriften veier2 476 totalt2 476 pr porsj165 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 boller

(15 boller)

Begynn med å filetere gjedda. Fjern alt skinn og ben. Bruk en tang til å fjerne de umulige vinkelrette bena. Hakk fisken i en food processor. For hver halv kilo fisk tar du ovenstående ingredienser.

Kok opp smør og vann i en kjele til vannbakkelsrøren. Ta kjelen av platen og tilsett alt melet på en gang. Rør kraftig for å unngå klumper. Kok røren forsiktig til den slipper kjelekantene. Avkjøl litt.

Rør inn eggene, ett av gangen. Bland fløte, salt og pepper i fisken. Rør så inn vannbakkelsrøren. Rør godt til en jevn farse. Avkjøl så den blir lettere å forme.

Ha to kjeler med kokende vann klar til kokingen. La den ene småkoke på platen. Fukt hendene i den andre så bollene ikke skal klebe til håndflatene. Form bollene på størrelse med hønseegg. Slipp dem direkte i kjelen med småkokende vann. Fukt hendene mellom hver bolle. Bollene synker først til bunns, for så å stige opp til overflaten.

La bollene småkoke 15-20 minutter. Når bollene begynner å kjennes faste og ser svulmende ut, er de fedige. Ta dem opp med hulløse.

Den rå farsen kan også stekes i ovn. Bruk enten smurte små former eller en stor form. Stekes i vannbad ved 150 C i 50-75 minutter, avhengig av formstørrelsen. Terrinen er ferdig når den slipper formen. Skjær i skiver og server med saus.

Lag saus ved å surre smør og løk til løken er myk. Tilsett vin og la det koke inn til halve mengde ved sterk varme.

Reduser varmen og rør inn den hvite sausen. Tilsett osten og la den smelte ved svak varme. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

Varm gjeddebollene i en smurt ildfast form dekket med smurt matpapir eller lokk ved 150 C i ca 1 time. Hell den varme sausen over gjeddebollene og server.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11820)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Lesere: 2860 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.