Gome fra Vest Agder





Ingredienser




Annonse



Fremgangsmåte:

Nysilt melk ble kokt opp. Når den kokte ble sur melk og egg slått i. Det ble kalt "støkka". Nå skiller osten seg fra melken og vi får ost og myse. Dette koker en god stund.
Sukker brukte man, andre hadde også rosiner og kardemomme i. Når det hele var kokt så lenge at osten var blitt brunaktig og mysen nesten borte, ble osten tatt opp og en jevning av mel og vann rørt i. Osten ble forsiktig lagt oppi, mest mulig sammenhengende. Deretter ble det øst opp i boller og fat og servert til lefse og brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14178)
Kategori: Tilbehør
Land: Norge
Fylke: Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-29
Oppdatert dato:2003-05-29
Lesere: 5376 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bollegrøt fra Nøtterøy.Bollegrøt fra Nøtterøy.
Denne retten har 172,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søst 3.Søst 3.
Denne retten har 102,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljekrem til eclairs.Vaniljekrem til eclairs.
Denne retten har 191,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderkrem til eclairs.Krydderkrem til eclairs.
Denne retten har 200,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.