Fotograf:
Melk.no
Bollegrøt er perfekt tilbehør å ha i kraftsupper, som for eksempel gode kjøttsupper. Oppskriften inneholder
172 Kalorier,
9 g Karbo,
5 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bollegrøt fra Nøtterøy er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6367 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bollegrøt fra Nøtterøy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 172.28 | 393.18 | Kcal |
Protein | 5.49 | 12.53 | gram |
Karbohydrat | 9.11 | 20.79 | gram |
Kostfiber | 0.60 | 1.37 | gram |
Fett | 12.52 | 28.57 | gram |
Mettet fett | 6.58 | 15.02 | gram |
Salt | 0.23 | 0.53 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.68 | Kr 6.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 913 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,15 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smøret, rør inn mel og spe med melken. Rør godt hele tiden til det er en jevn tynn suppe. Dryss så i grynene under røring og la alt koke til en fast grøt i ca. 15 minutter.
Rør i grøten av og til. Ta kjelen av platen. Rør sammen eggene i en liten bolle og tilsett 3-4 ss varm grøt. Bland så alt tilbake i kjelen underrøring og smak godt til med krydder.
Hell grøten på et flatt fat og klapp den til.
Grøten skjæres så i firkanter eller formes til boller med skje og brukes som tilbehør i gode kraftsupper med kjøtt og/ eller grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 2118967679)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Land:
Norge
Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-12-29
Oppdatert dato:2013-12-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift