Fotograf:
Melk.no
Søst ble ofte brukt som tilbehør til lefser, flatbrød eller vafler. Men kan selvsagt brukes på brødskive eller til noe annet gøy. Oppskriften inneholder
101 Kalorier,
12 g Karbo,
3 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Søst 3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4019 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Søst 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 101.18 | 1 486.97 | Kcal |
Protein | 3.15 | 46.29 | gram |
Karbohydrat | 11.71 | 172.09 | gram |
Kostfiber | 0.17 | 2.50 | gram |
Fett | 4.60 | 67.60 | gram |
Mettet fett | 2.91 | 42.77 | gram |
Salt | 0.10 | 1.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.02 | Kr 29.69 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 879 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Brun sukkeret i kjelen som søsten skal kokes i. Ta det så av platen og avkjøl litt. Spe med helmelk og kok opp under omrøring.
Bland sammen kefir, seterrømme, eggehviter og eddik og hell dette i den varme melka. La alt småkoke ca 2 timer. Rør litt av og til så det ikke svir seg.
Ta av litt myse, avkjøl dette og bland med hvetemel, ca 3 ss til jevning. Hell jevningen tilbake i massen og rør til den er passe tykk. Nå skal det ikke røres mer enn høyst nødvendig.
Servér med kanel og rosiner etter smak. Søst brukes for eksempel som tilbehøt til lefser, flatbrød eller vafler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30597)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Tilbehør
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-11-05
Oppdatert dato:2013-11-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift