Til grilling må kjøttet være mørt, gjerne med isprengt fett som gir saftighet og god smak. Nakkekoteletter egner seg for eksempel utmerket. Også skiver av entrecôte, mørbrand eller lammebog, -rygg eller –stek passer for grilling.
Grilltiden er omkring 3-4 minutter på hver side for ca 1 ½ cm tykke skiver, men det er umulig å oppgi nøyaktige tider. Snu kjøttet når det begynner å sive ut kjøttsaft på oversiden. Skjær et lite snitt i kanten for å se om det er passe stekt. Kjøttet skal være pent brunt på overflaten, men rosa eller rødt inni hvis det er storfe- eller lammekjøtt. Svinekjøtt bør være så vidt gjennomstekt. Husk alltid å krydre etter grillingen.
Kjøttet kan gjerne marineres før grilling. Tørk kjøttet før grilling slik at det ikke er fuktig på overflaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 10513)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.