Grynmjøls-ringakaker inneholder
229 Kalorier,
38 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Grynmjøls-ringakaker har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grynmjøls-ringakaker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7228 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Grynmjøls-ringakaker med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 229.47 | 8 306.81 | 69.22 | Kcal |
Protein | 6.94 | 251.23 | 2.09 | gram |
Karbohydrat | 37.71 | 1 365.10 | 11.38 | gram |
Kostfiber | 4.42 | 160.00 | 1.33 | gram |
Fett | 4.67 | 169.05 | 1.41 | gram |
Mettet fett | 1.07 | 38.73 | 0.32 | gram |
Salt | 0.09 | 3.30 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.62 | Kr 58.64 | Kr 0.49 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 620 totalt | 3 620 pr porsj | 30 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,73 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 120
kaker
(120 kaker)
Bland melet, ha hjortetakksaltet i midten av melet, hell på litt av melken og rør om. Ha så i resten av melken og bland til slutt den smeltede margarinen i før deigen eltes godt sammen.
Emnene rulles ut til 70 cm lengde i blyantstørrelse og rulles så sammen til en kake.
Stekingen foregår på usmurt plate midt i ovnen på 275 C varme i 15-20 minutter. Kakene skal være gyldenbrune. For å få kakene ekstra fine kan man rulle over med et flatt trelokk med håndtak.
Et godt råd er å ha deigen i en plastpose mens man baker, så slipper man å få en hard hinne på deigen.
Grynmjøls-ringakaker er hverdagskost med lang tradisjon i Ranadistriktet på Helgeland. Mange mener at oppskriften stammer fra den tiden da man malte melet hjemme på gardene. En teori går ut på at man laget disse kakene for å få benyttet det melet som ikke egnet seg til gjærbakst.
Oppskriften varierer noe fra dalføre til dalføre. Kakene smaker ekstra godt med meierismør og hjemmelaget lamme- eller okserull.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13082)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift