Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett melk og la deigen nå kroppstemperatur (37 grader). Rør inn gjær.
Tilsett de øvrige ingrediensene og elt til en jevn og smidig deig. Tilsett mer hvetemel om nødvendig. La den heve en halvtimes tid.
Trill ut emner av deigen på størrelse med en kongle. Kjevle ut hvert emne med slettkjevle til de er på størrelse med en stor asjett.
Lag ruter i kakene med kamkak-kjevle. La kakene ligge lunt for etterheving.
Bakes i bakerovn. Vend undersiden på kaka opp, legg den på kamkakspaden og legg den på hella i ovnen. Hvis kaka nå er passe hevet, ovnen er passe varm og ellers alt stemmer, skal kamkaka nå heve seg slik at den blåser seg opp i rutene.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Tradisjonsmat fra Nordland» som ble utgitt av Nordland Bygdekvinnelag i 2010. I denne boka kan vi lese at kamkake er å regne som «nasjonalrett» i Hemnes kommune, men at det er usikkert hvor gammel tradisjonen er. Petter Dass refererer til kamkake i «Nordlands trompet».
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34828)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-25
Oppdatert dato:2019-11-25