Hallingrype



Hallingrype inneholder 178 Kalorier, 1 g Karbo, 16 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Hallingrype har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hallingrype er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 10 lesere
Lesere: 21053 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkryper

Sausen

bein fra rypene
15grsmør
4dlvann
5stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tstimian
4dlkremfløte
2ssrognebærgeléIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt og nymalt pepper

Frikadellene

200grrypelårene, hjerter og lever, tilsammen 200 g
100grmedisterdeig
50grspekk
1tssalt
0,5tstimian
1stkegg
1dlkremfløte
2tspotetmel
nymalt pepper
20grsmør til steking




Næringsdeklarasjon for Hallingrype!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178.071 299.17Kcal
Protein15.59113.74gram
Karbohydrat0.775.62gram
Kostfiber0.020.15gram
Fett12.5191.27gram
Mettet fett5.4940.05gram
Salt0.372.72gram
Pris på oppskriftenKr 14.11Kr 102.94Kroner
Hele oppskriften veier2 918 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,72 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Start tidlig med denne retten, gjerne dagen i forveien, for det tar tid å lage en god rypesaus.

Slik deler du rypene
Bruk en liten, men skarp kniv og skjær lårene fra rypeskroget. Kutt langs brystbenet på rypen og skjær løs brystene. Oppbevar dem dekket med plast i kjøleskapet. Skrap kjøttet fra lårene. Se også over resten av skroget og renskrap det for kjøtt.

Forberedelser
Ribb eller flå rypene, ta ut innmaten, men ta vare på lever og hjerter.

Bein ut fuglene og sett brystene kaldt inntil videre. Skrap av kjøttet på rypelårene og sett også dette kaldt sammen med hjerter og lever for senere bruk.

Kutt rypeskrogene i grove biter og brun dem i smør i en passende kjele. Tilsett vann og krydder og la det hele småkoke under lokk i 1-2 timer.

Tilsett så kremfløte og rognebærgelé og fortsett kokingen til sausen begynner å tykne. Sil til slutt sausen og smak den til med salt og pepper.

Mens sausen er i kok, lager du rypefrikadellene. Mal lårkjøtt, lever og hjerter på kjøttkvern og bland det med medisterdeig og salt. Mal deretter spekket for seg.

Rør kjøttfarsen sammen med egg og spe med fløten. Bland inn spekk og potetmel til slutt og smak til med pepper. Form farsen med en spiseskje til åtte frikadeller og stek dem i smør.

Forbered garnityret du vil servere til, f.eks. selleritimbal (oppskrift under), baconsautert rosenkål (oppskrift under), stekte kantareller, rørte tyttebær og mandelpoteter. Men du må gjerne bruke det tilbehøret som du liker og har tilgang til.

Tilberedning
Start ca. 15 minutter før servering.

Krydre rypebrystene med salt, pepper og litt finknust timian. Brun 20 g smør i en stekepanne og stek brystene i 1 1/2-2 minutter på hver side på samme måte som du steker biff. Rypebrystene bør ikke bli gjennomstekt, for da blir de både seige og tørre.

Anrett brystene sammen med frikadeller og grønnsaker. Server poteter, saus og tyttebær ved siden av.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2603)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-27
Oppdatert dato:2002-11-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Jensens Spesial Rype.Jensens Spesial Rype.
Denne retten har 130,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.