Fotograf:
Øyvind Jensen
Jensens Spesial Rype inneholder
130 Kalorier,
2 g Karbo,
14 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Jensens Spesial Rype har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jensens Spesial Rype er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 6 lesere
Lesere:
16156 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jensens Spesial Rype!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 130.08 | 1 110.05 | Kcal |
Protein | 14.05 | 119.90 | gram |
Karbohydrat | 2.21 | 18.86 | gram |
Kostfiber | 0.48 | 4.10 | gram |
Fett | 7.12 | 60.76 | gram |
Mettet fett | 3.34 | 28.50 | gram |
Salt | 0.26 | 2.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.28 | Kr 113.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 413 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,79 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Flå og rens rypene, ta vare på hjerte og krås. Klipp ut ryggbeinet med låra slik at bryststykke er et heilt stykke. Sett bryststykke på rist i en gryte med kokende vann, vanne må ikke gå over rista. Sett på tett lokk og la de dampe i 7-8 minutter. Ta ut rypene og avkjøl de under et oppvrid koppehankle.Skjer ut bryststykkene med en skarp kniv, varm de på et brett i ovnen på 200 grader i 4-5 minutter før servering.
Kraft til saus.
Hakk bein og lår av rypene i småstykker. Rens og skjer grønnsakene i terninger. Brun bein og grønnsaker godt i smør i en jerngryte. Fyll på vann til det står 2-3 cm over bein og grønnsaker. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydder og rosiner, la det koke i 20-30 minutter. Sil av.
Saus til 4 personer.
Dryss sukker i en stor gryte og la sukkeret smelte. Ha i eddiken og la det koke litt, slå i kraft og rømmen. Kok sausen inn til det halvparten eller til han er passe tjukk og smakfull. Smak til. Sausen kan og eventuelt jevnes med litt maisennamel utrørt i vann.
Rypebrystene varmer du som nevnt noen minutter ovnen før servering. Server med rista sopp og brokkoli kokt i noen få minutter i vann med litt salt og smør
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Øyvind Jensen
(Intern: 2118968644)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-06-27
Oppdatert dato:2002-06-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift