Hasselnøttkake med epler inneholder
311 Kalorier,
19 g Karbo,
3 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Hasselnøttkake med epler har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hasselnøttkake med epler er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6994 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hasselnøttkake med epler med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 310.83 | 3 293.24 | 329.32 | Kcal |
Protein | 3.28 | 34.75 | 3.48 | gram |
Karbohydrat | 19.06 | 201.94 | 20.19 | gram |
Kostfiber | 3.05 | 32.31 | 3.23 | gram |
Fett | 23.93 | 253.54 | 25.35 | gram |
Mettet fett | 13.19 | 139.75 | 13.97 | gram |
Salt | 0.02 | 0.24 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.40 | Kr 46.62 | Kr 4.66 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 060 totalt | 1 060 pr porsj | 106 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,52 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Smuldre mel, hasselnøtter, melis og smør i en bolle. Bruk eventuelt matmølle, men ikke bearbeid blandingen for mye. Elt sammen deigen og bruk eventuelt litt isvannn om nødvendig. Kna deigen forsiktig og pakk den inn i matpapir og la den ligge i kjøleskapet i 30 minutter.
Varm ovnen til 160 C. Del deigen i to og kjevle ut to sirkler, 18 cm i diameter. Legg dem på bakepapir på stekebrett og stek i ca 40 minutter eller til bunnene er sprø. Blir de for brune, flytter du dem lenger ned i ovnen. Avkjøl.
Skrell eplene, fjern kjernhuset og del i biter. Ha eplebitene i en kjele med sitronsaften. La eplene koke i 2-3 minutter til de begynner å mykne. Smak til med sukker. Mos eplene forsiktig med mynte og avkjøl.
Pisk fløte eller creme friche sammen med vaniljeessensen. Legg en kakebunn på et kakefat. Fordel halvparten av eplemosen og deretter halvparten av kremen over. Legg den andre bunnen oppå og fordel resten av mosen og kremen over i et pent mønster. Pynt med mynteblader og noen hele hasselnøtter og server omgående.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 5977)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Eplekake
Diett/allergi:
Div diett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-17
Oppdatert dato:2002-03-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.