Hasselnøttkake med epler



Hasselnøttkake med epler inneholder 311 Kalorier, 19 g Karbo, 3 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr
Hasselnøttkake med epler har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hasselnøttkake med epler er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6994 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grsammalt hvetemel
50grmalte hasselnøtter
50grsiktet melis
150grusaltet smør eller margarin
hvetemel til kjevling
3stksyrlige epler
1tssitronsaft
Ca 1,5sssukker
1ssfinhakket frisk mynte eller 1 ts tørket
2,5dlkremfløte eller creme fraiche
noen dråper vaniljeessens
mynteblader og hele hasselnøtter til pynt




Kalorier og næringsinnhold i Hasselnøttkake med epler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier310.833 293.24329.32Kcal
Protein3.2834.753.48gram
Karbohydrat19.06201.9420.19gram
Kostfiber3.0532.313.23gram
Fett23.93253.5425.35gram
Mettet fett13.19139.7513.97gram
Salt0.020.240.02gram
Pris på oppskriftenKr 4.40Kr 46.62Kr 4.66.-
Hele oppskriften veier1 060 totalt1 060 pr porsj106 pr stk gram
Energiprosent fra karbo24,52 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 stykker

Smuldre mel, hasselnøtter, melis og smør i en bolle. Bruk eventuelt matmølle, men ikke bearbeid blandingen for mye. Elt sammen deigen og bruk eventuelt litt isvannn om nødvendig. Kna deigen forsiktig og pakk den inn i matpapir og la den ligge i kjøleskapet i 30 minutter.

Varm ovnen til 160 C. Del deigen i to og kjevle ut to sirkler, 18 cm i diameter. Legg dem på bakepapir på stekebrett og stek i ca 40 minutter eller til bunnene er sprø. Blir de for brune, flytter du dem lenger ned i ovnen. Avkjøl.

Skrell eplene, fjern kjernhuset og del i biter. Ha eplebitene i en kjele med sitronsaften. La eplene koke i 2-3 minutter til de begynner å mykne. Smak til med sukker. Mos eplene forsiktig med mynte og avkjøl.

Pisk fløte eller creme friche sammen med vaniljeessensen. Legg en kakebunn på et kakefat. Fordel halvparten av eplemosen og deretter halvparten av kremen over. Legg den andre bunnen oppå og fordel resten av mosen og kremen over i et pent mønster. Pynt med mynteblader og noen hele hasselnøtter og server omgående.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 5977)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Eplekake
Diett/allergi: Div diett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-17
Oppdatert dato:2002-03-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.