Hjemmelagde urøkte lammepølser



Hjemmelagde urøkte lammepølser oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Dette er pølsa for den viderekommende. Lammepølse har en karakteristisk og fyldig smak.

Oppskriften inneholder 202 Kalorier, 3 g Karbo, 14 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjemmelagde urøkte lammepølser er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 5 lesere
Lesere: 6844 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
800grmalt lammekjøtt
400grmedisterdeig
1,5sssalt
4sspotetmel
3dlmelk eller vann
1tsknust einebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tsmalt muskat
2tsmalt hvit pepper
1ssfinhakket frisk kruspersille
1ssfinhakket frisk salvie
30grsmal svinetarm 28/30Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
eller stor fåretarm 24/26 eller 26/28




Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelagde urøkte lammepølser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier202.273 284.46273.70Kcal
Protein13.63221.3218.44gram
Karbohydrat3.3854.884.57gram
Kostfiber0.203.250.27gram
Fett14.87241.4620.12gram
Mettet fett6.23101.168.43gram
Salt1.9531.692.64gram
Pris på oppskriftenKr 6.34Kr 102.95Kr 8.58.-
Hele oppskriften veier1 624 totalt1 624 pr porsj135 pr stk gram
Energiprosent fra karbo6,68 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 pølser

Denne oppskriften gir 10 til 12 pølser.
1. Kjør kjøtt og salt i kjøkkenmaskinen til du får en seig deig.
2. Spe så med halvparten av melka. Når farsen har blitt klistrete, tilsett resten av melka sammen med potetmelet og krydderet til det er godt blandet.
3. Stappes i tarm. Snurres/ tvinnes i 10 til 12 cm lange pølser og knyt endene med en litt hyssing eller med tarmen.
4. Trekkes i vann ved 80 °C, kan også grilles. Under finner du flere råd:

Røyking
For å røyke pølser er det letteste å bruke en ABU-røk eller lignende. Den får du kjøpt i sports- eller villmarksforretninger sammen med flis til røykinga. Legg pølsene ned i "kassa" med litt avstand mellom pølsene (ligger de inntil hverandre får du ikke røyk rundt hele pølsa), og følg bruksanvisningen fra produsenten. Normalt er 15-20 minutter nok til slike pølser, og de blir nesten kokt samtidig pga. den høye temperaturen under røykingen.
(Noen har også laget egne "kammer" med tilførsel av røyk gjennom et rør eller direkte under det som skal røykes.)

Kjøtt
Dersom du vil kverne svinekjøttet selv, sørg for at du har en blanding av magert og fett svinekjøtt. Du kan bruke vanlig kjøttkvern eller foodprocessor.
Alternativt kan du bruke kjøttdeig (storfekjøtt) sammen med svinekjøttet (medisterdeig) f.eks. halvparten av hver og man får en noe kraftigere og mer kompakt pølse. Du kan også lage pølser av lammekjøtt. En blanding av lammekjøtt og storfekjøtt kan gi mange muligheter.

Krydder
Du kan godt bruke dine favorittkrydder for å sette din egen smak med f.eks. karve, urter, hvitløk og/ eller rosiner. Her er det bare å prøve seg frem.

Tarmer/ pølseskinn
Det finnes også andre tykkelser på tarmene. Jo tynnere de er (wienertarm = 20 mm) jo mer skjøre blir de og vanskeligere er de å jobbe med (sprekker).

Spekk/ fett
Det finnes ingen god erstatning for svinespekk. Fett fra lam eller storfe har en sterk smak, som de færreste liker

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29725)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Innlagt dato:2012-09-16
Oppdatert dato:2022-02-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.
Denne retten har 115,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde urøkte lammepølser.Hjemmelagde urøkte lammepølser.
Denne retten har 202,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.