Portvinsgravet lammefilet fra Nordland



Portvinsgravet lammefilet fra Nordland oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Portvinsgravet lammefilet fra Nordland inneholder 115 Kalorier, 8 g Karbo, 13 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Portvinsgravet lammefilet fra Nordland har ingen allergener
Portvinsgravet lammefilet fra Nordland er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 6645 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 350grytrefilet av lam
0,5dlsukker
1dlsalt
0,5dlportvin




Næringsdeklarasjon for Portvinsgravet lammefilet fra Nordland!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier115.28164.99Kcal
Protein13.0518.68gram
Karbohydrat8.2811.85gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett2.383.41gram
Mettet fett1.041.49gram
Alkohol1.22 %
Salt22.4132.07gram
Pris på oppskriftenKr 21.41Kr 30.64Kroner
Hele oppskriften veier573 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo28,73 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften finnes i bestemors håndskrevne kokebok. Da ble den servert med flatbrød og rømme. Fileten ble da lagt i kjelleren under modningen, det var ikke mange kjøleskap å oppdrive i de dager. Lofoten har som kjent hatt nære relasjoner til kontinentet i forbindelse med eksport av tørrfisk og saltfisk, og det har derfor vært tilgang på litt "edlere" ingredienser, som en jo godt kan kalle portvin for. Men uansett stammer oppskriften fra begynnelsen av forrige århundre. Det er ikke usannsynlig at dette er en enda eldre oppskrift.

1. Bland salt, sukker og portvin. Legg fileten i blandingen, og la det modnes i to døgn i kjøleskap.
2. Når fileten er ferdig gravet tørkes den og skjæres i tynne fine skiver.

Retten kan for eksempel serveres med rømme og flatbrød. Vil du gjøre mer ut av retten kan den serveres med frisk grønn salat, ristede gresskarkjerner og nykvernet pepper over.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 23735)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-05-06
Oppdatert dato:2007-05-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelagde urøkte lammepølser.Hjemmelagde urøkte lammepølser.
Denne retten har 202,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.
Denne retten har 115,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.