Fotograf:
Matprat.no
Portvinsgravet lammefilet fra Nordland inneholder
115 Kalorier,
8 g Karbo,
13 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Portvinsgravet lammefilet fra Nordland har ingen allergener
Portvinsgravet lammefilet fra Nordland er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6645 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Portvinsgravet lammefilet fra Nordland!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 115.28 | 164.99 | Kcal |
Protein | 13.05 | 18.68 | gram |
Karbohydrat | 8.28 | 11.85 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 2.38 | 3.41 | gram |
Mettet fett | 1.04 | 1.49 | gram |
Alkohol | 1.22 % | | | |
Salt | 22.41 | 32.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 21.41 | Kr 30.64 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 573 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 28,73 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne oppskriften finnes i bestemors håndskrevne kokebok. Da ble den servert med flatbrød og rømme. Fileten ble da lagt i kjelleren under modningen, det var ikke mange kjøleskap å oppdrive i de dager. Lofoten har som kjent hatt nære relasjoner til kontinentet i forbindelse med eksport av tørrfisk og saltfisk, og det har derfor vært tilgang på litt "edlere" ingredienser, som en jo godt kan kalle portvin for. Men uansett stammer oppskriften fra begynnelsen av forrige århundre. Det er ikke usannsynlig at dette er en enda eldre oppskrift.
1. Bland salt, sukker og portvin. Legg fileten i blandingen, og la det modnes i to døgn i kjøleskap.
2. Når fileten er ferdig gravet tørkes den og skjæres i tynne fine skiver.
Retten kan for eksempel serveres med rømme og flatbrød. Vil du gjøre mer ut av retten kan den serveres med frisk grønn salat, ristede gresskarkjerner og nykvernet pepper over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 23735)
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-05-06
Oppdatert dato:2007-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift