Fotograf:Rosemarie Pettersen Her bruker vi tørr krydder som knuses i en stor morter. Har en ikke morter så bruker man en blender. Men erfaring tilsier at det har en tendens til å sette seg lukt i blenderen da, og at den fungerer best med store porsjoner. Man kan og knuse disse på benken med en liten klubbe men dette er litt mer bry.
Men det går jo selvsagt an å bruke ferdig knust krydder av alle typene, eks malt pepper, anis, salt, oregano osv.
Oppskriften inneholder 246 Kalorier, 18 g Karbo, 10 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Alt mudres godt i en morter til det blir en fin masse
Tips
Bruk helst hele korn av krydder ol. Altså er det mer aroma i hel pepper enn malt osv. Styrken justeres med mengde kajenne. Den kan og justeres med veldig finhakket tørket chili, særlig av de litt sterkere typene.
Om du ønsker at denne skal bli litt mer klebrig og tykne når du har den i stekepanna, bland inn 1 ss hvetemel eller maizena. Men da må den brukes fort og oppbevares i kjøleskap.
En liten PS her:
Chilipulver kan og lages fra bunnen av. Vi skal prøve det senere, men jeg satt sammen en versjon som og bruker kajenne som styrke og som gir aroma og ikke bare blir sterkt.
2 ss paprikapulver (evt 1 ss og så 1 ss knust tørket anchochili)
2 ts oregano
1,5 ts cumin
1,5 ts hvitløkpulver
1 liten ts løkpulver
0,5 ts kajennepulver (som da økes for mer styrke, akkurat som over)
Denne kan brukes i andre krydderblandinger som over, men og selvfølgelig i "chilier" + ris, grønnsaker og kjøtt ++
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 33247)
Tilberedningstid:
1-10 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Krydderblanding Innlagt dato:2017-08-26
Oppdatert dato:2017-08-26