Hummerkraft





Hummerkraft inneholder 145 Kalorier, 3 g Karbo, 1 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Hummerkraft har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hummerkraft er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
500grhummerskallIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlolivenolje
125grmire poix (blanding av purre, løk, selleri og gulrot, skåret i terninger)
4feddhvitløk
3sstomatpuré
1sshvetemel
1tstørket timian
1tsrosmarin
1tsCayennepepper
1sspaprikapulver
0,5dlkonjakk
1helflaske(r)tørr hvitvin
vann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hummerkraft!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145.192 321.44Kcal
Protein0.7912.63gram
Karbohydrat2.5540.77gram
Kostfiber0.8213.11gram
Fett8.29132.55gram
Mettet fett1.1818.87gram
Alkohol7.94 %
Salt0.060.93gram
Pris på oppskriftenKr 12.76Kr 204.02Kroner
Hele oppskriften veier1 599 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett en stor kjele på kokeplaten og skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 cm og del hvitløkfeddene i to på langs. Hell olje i den varme kjelen, legg skallene i og knus dem så godt du kan med en tresleiv. Fres skallene i ca 5 minutter mens du hele tiden hakker i dem med sleiva.

Tilsett grønnsakene, tomatpuré, hvetemel og krydder og stek det hele ytterligere 1 minutt.

Slå konjakk over og tenn på umiddelbart. Rist litt på kjelen og la det flambere en kort stund før du heller på hvitvin og nok kaldt vann til at det dekker. Kok opp og la det småkoke i rundt 1time.

Sil kraften, gjerne i et grovmaskert dørslag, slik at den ikke blir helt klar. Kok kraften litt inn. Synes du det smaker litt tamt, så kok den enda mer inn. Oppbevar kraften i den kjelen du har kokt den i.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7843)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kraft
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Lesere: 6988 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.