Fotograf:
Melk.no
Hvit saus er en basissaus med utallige muligheter for å tilsette smak. Sausen er fast følge til fiskeboller og fiskepudding. Oppskriften inneholder
120 Kalorier,
7 g Karbo,
4 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvit saus (hvit grunnsaus) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
10200 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvit saus (hvit grunnsaus)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 119.62 | 135.08 | Kcal |
Protein | 3.56 | 4.02 | gram |
Karbohydrat | 6.89 | 7.78 | gram |
Kostfiber | 0.21 | 0.24 | gram |
Fett | 8.60 | 9.71 | gram |
Mettet fett | 5.41 | 6.11 | gram |
Salt | 0.92 | 1.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.83 | Kr 2.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 452 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,03 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter.
Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26966)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Saus
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-04-20
Oppdatert dato:2010-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift