Isbombe overtrukket med marsipan, med rå jordbærsorbet, sjokolade og karamel inneholder
325 Kalorier,
29 g Karbo,
3 g Protein og
22 g Fett pr 100 gr
Isbombe overtrukket med marsipan, med rå jordbærsorbet, sjokolade og karamel har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Isbombe overtrukket med marsipan, med rå jordbærsorbet, sjokolade og karamel er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3911 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Isbombe overtrukket med marsipan. med rå jordbærsorbet. sjokolade og karamel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 325.14 | 2 104.02 | Kcal |
Protein | 3.08 | 19.93 | gram |
Karbohydrat | 28.52 | 184.56 | gram |
Kostfiber | 1.27 | 8.22 | gram |
Fett | 21.80 | 141.07 | gram |
Mettet fett | 12.06 | 78.04 | gram |
Salt | 0.06 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.88 | Kr 38.05 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 588 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,08 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Parfait:
Sukker kokes med vann til sirup. Eggeplommer og vanilje piskes sammen. Tilsettes sukkersirupen under stadig pisking over svak varme. Piskes kald. Den piskede fløte vendes i sammen med den knuste karamel og den hakkede sjokolade. Settes på frys.
Karamel:
Sukker og smør smeltes til karamel på pannen. Helles over på pergamentpapir, avkjøles og knuses.
Rå jordbærsorbet:
Jordbær og sukker blendes eller puréres gjennom en dørslag. Kjøres på ismaskine til grøtkonsistens. Har man ikke en ismaskin, settes puréen på frys, og man rører med jevne mellomrom, til puréen har grøtkonsistens.
Bombe:
Parfaitisen fylles i bombeform eller glasskål. Halvfryses og uthules. Hullet fylles med fruktsorbet og settes i fryseren. Den frosne is tas ut av fryseren og overtrekkes med et tynt lag utrullet marsipan. Oppbevares i fryseren til senere bruk.
Anretning:
Isen tas ut av fryseren ca. 15-20 minutter før servering. Bomben pyntes med krem, sjokoladesnirkler, friske bær eller marsipanroser.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22566)
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-07-14
Oppdatert dato:2006-07-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift