Iskake med solbær og karamell



Iskake med solbær og karamell oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Iskake med solbærsorbet, karamellis og smuldrepai er et vinnende konsept. Paideig som bunn, et lag karamellis og avslutningsvis solbærsorbet.

Oppskriften inneholder 226 Kalorier, 29 g Karbo, 3 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Iskake med solbær og karamell er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1334 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Karamellis

4stkeggeplommer
0,5dlDansukker Demerarasukker
0,5dlDansukker Lys Sirup
2dlmelk
1,5dlkremfløte
1dlDansukker Glykosesirup

Smuldrepai

50grsmør, romtemperert
2ssDansukker Brun Farin
1ssDansukker Lys Sirup
0,75dlhvetemel
1dlhavregryn

Solbærsorbet

400grsolbær (ca. 2 dl puré)
0,5dlDansukker Lys Sirup
4stkeggeplommer
0,5dlDansukker Demerarasukker
2dlmelk
1,5dlkremfløte
1dlDansukker Glykosesirup

Dekorasjon

Paismuler
Bær
Spiselige blomster




Kalorier og næringsinnhold i Iskake med solbær og karamell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier226.064 347.70434.77Kcal
Protein3.1059.625.96gram
Karbohydrat28.82554.2855.43gram
Kostfiber1.4026.932.69gram
Fett10.62204.2520.42gram
Mettet fett5.79111.3611.14gram
Salt0.091.660.17gram
Pris på oppskriftenKr 5.55Kr 106.74Kr 10.67.-
Hele oppskriften veier1 923 totalt1 923 pr porsj192 pr stk gram
Energiprosent fra karbo50,99 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 stykker

Begynn med karamellisen. Visp sammen eggeplommer, sukker og sirup i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til.
Lag smuldrepaien. Sett ovnen på 150 °C, og bland sammen alle ingrediensene. Smuldre deigen utover en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.
Hell 2/3 av smulene i en avlang silikon-/brødform på ca. 1,5 liter, og sett i fryseren i ca. 20 minutter. Ta ut karamelliskremen, og fordel den jevnt over smuldrepaien. Sett i fryseren.
Lag solbærsorbeten. Skyll bærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.
Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett solbærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til. Ta ut sorbeten, og fordel den jevnt over karamelliskremen. Settes i fryseren i minst 2 timer.
Ta iskaken ut av formen, og ha den over på et fat. Pynt med resten av paismulene, bær og spiselige blomster.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 35204)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskake
Innlagt dato:2020-07-22
Oppdatert dato:2020-07-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Iskake med solbær og karamell.Iskake med solbær og karamell.
Denne retten har 226,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.