Jordbærfromasj på nøttebunn inneholder
289 Kalorier,
28 g Karbo,
5 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Jordbærfromasj på nøttebunn har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jordbærfromasj på nøttebunn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jordbærfromasj på nøttebunn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 288.50 | 442.49 | Kcal |
Protein | 4.97 | 7.62 | gram |
Karbohydrat | 27.94 | 42.85 | gram |
Kostfiber | 1.66 | 2.55 | gram |
Fett | 17.06 | 26.17 | gram |
Mettet fett | 6.31 | 9.68 | gram |
Salt | 0.08 | 0.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.32 | Kr 9.69 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 227 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,73 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Nøttebunn
Det tørre blandes godt og vendes lett inn i eggehvitene.
Stekes i 26 cm springform nederst i ovnen; 170° C i 20 minutter.
Jordbærfromasj
Legg gelatinplatene i bløt. Sett nøttebunnen på kakefatet og plasser ringen til en litt mindre springform (24 cm) rundt den. Del åtte-ti jordbær på langs, og sett dem rundt kanten av nøttebunnen med snittflaten ut mot formen (jeg pleier å ha litt avstand mellom bærene). Hold av ytterligere noen bær til pynt på toppen, og mos resten. Pisk krem av fløten; bland inn yoghurt, siktet melis og bærmasse. Kryst overflødig vann ut av gelatinen og løs den forsiktig opp i ca 1/2 dl kokende vann. Avkjøl, og hell litt av bærblandingen opp i gelatinen mens du rører. Hell deretter dette tilbake i resten av blandingen, stadig under omrøring. Hell fromasjen over nøttebunnen og sett kjølig i minst fire timer. Løsne formen forsiktig, før gjerne en flatbladet kniv (smørkniv) langs innsiden først. Pynt med bær og evt. sitronmelisse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9915 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16552)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-12-01
Oppdatert dato:2003-12-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift