Jordbærfromasj på nøttebunn inneholder
288 Kalorier,
28 g Karbo,
5 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Jordbærfromasj på nøttebunn har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jordbærfromasj på nøttebunn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10853 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jordbærfromasj på nøttebunn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 288.36 | 442.27 | Kcal |
Protein | 4.95 | 7.59 | gram |
Karbohydrat | 27.94 | 42.85 | gram |
Kostfiber | 1.63 | 2.50 | gram |
Fett | 17.06 | 26.17 | gram |
Mettet fett | 6.18 | 9.48 | gram |
Salt | 0.08 | 0.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.32 | Kr 9.69 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 227 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,75 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Nøttebunn
Det tørre blandes godt og vendes lett inn i eggehvitene.
Stekes i 26 cm springform nederst i ovnen; 170° C i 20 minutter.
Jordbærfromasj
Legg gelatinplatene i bløt. Sett nøttebunnen på kakefatet og plasser ringen til en litt mindre springform (24 cm) rundt den. Del åtte-ti jordbær på langs, og sett dem rundt kanten av nøttebunnen med snittflaten ut mot formen (jeg pleier å ha litt avstand mellom bærene). Hold av ytterligere noen bær til pynt på toppen, og mos resten. Pisk krem av fløten; bland inn yoghurt, siktet melis og bærmasse. Kryst overflødig vann ut av gelatinen og løs den forsiktig opp i ca 1/2 dl kokende vann. Avkjøl, og hell litt av bærblandingen opp i gelatinen mens du rører. Hell deretter dette tilbake i resten av blandingen, stadig under omrøring. Hell fromasjen over nøttebunnen og sett kjølig i minst fire timer. Løsne formen forsiktig, før gjerne en flatbladet kniv (smørkniv) langs innsiden først. Pynt med bær og evt. sitronmelisse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16552)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-12-01
Oppdatert dato:2003-12-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift