Fotograf:Mari Svenningsen En enkel jordbærmousse toppet med syndig god sjokoladesaus burde være midt i blinken til Valentines. Hvis du virkelig er ute etter å krone kvelden med en romantisk stemning kan man servere moussen i stor bolle, og spise med hver sin skje.
Oppskriften inneholder 258 Kalorier, 25 g Karbo, 3 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pisk fløte til myk krem med en håndvisp og sett den kaldt.
Rens alle jordbærene og del dem. Sett av halvparten til pynt.
Ha jordbær og sukker i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré. Avkjøl.
Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen jordbærpuré og eggeplommer, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel moussen i to store glass. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time.
Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Avkjøl sausen.
Fordel resten av de delte jordbærene over moussen i serveringsglassene og hell over sjokoladesaus rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32439)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2016-07-04
Oppdatert dato:2016-07-04
Lesere: 1955 totalt.