Jordbærkake fra Valldal inneholder
234 Kalorier,
38 g Karbo,
4 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Jordbærkake fra Valldal har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jordbærkake fra Valldal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11350 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Jordbærkake fra Valldal med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 233.59 | 8 818.35 | 551.15 | Kcal |
Protein | 3.76 | 141.95 | 8.87 | gram |
Karbohydrat | 38.18 | 1 441.35 | 90.08 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 48.32 | 3.02 | gram |
Fett | 7.03 | 265.39 | 16.59 | gram |
Mettet fett | 2.08 | 78.52 | 4.91 | gram |
Salt | 0.19 | 7.25 | 0.45 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.74 | Kr 216.69 | Kr 13.54 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 775 totalt | 3 775 pr porsj | 236 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Pisk egg og sukker til eggedosis med mikser. Bland melslagene, sitronskallet og bakepulveret. Rør det inn i eggedosisen vekselvis med vannet.
Hell røren i en smurt og strødd langpanne, ca 30x40 cm.
Stek bunnen midt i ovnen ved 175 C i ca 30 minutter.
Ta ut kaken og la den avkjøles noe. Ha den over på rist, og la den avkjøles helt.
Kakebunnen er lettere å håndtere hvis du deler den i to. Del hver halvdel i to bunner, og legg de halvdelene som skal ligge øverst, inntil hverandre på en bakepapirkledd stekeplate.
Riv mandelmassen til pynten grovt. Rør inn eggehviter til det blir passe fast masse som kan sprøytes.
Riss opp linjer på skrå på kakebunnen med jevne mellomrom. Sprøyt så mandelmassen langs linjene, og avslutt med en kant rundt kaken. Sett platen midt i ovnen ved 225 C i 5-7 minutter, eller til mandelmassen har fått en gyllen og fin farge. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles.
Legg den nedre kakebunnen på et serveringsfat eller lignende. Bland vaniljekrem, finrevet mandelmasse og mandelessens til fyllet. Vend inn den stivpiskede kremen. Bre fyllet utover bunnen. Legg toppen forsiktig over. Pynt med halve jordbær mellom linjene.
Smelt geleen i en kjele eller i mikroovnen i ca 1 minutt. Pensle bærene med den - og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9014)
Kategori:
Langpannekake
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift