Jordbærkake fra Valldal





Jordbærkake fra Valldal inneholder 234 Kalorier, 38 g Karbo, 4 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Jordbærkake fra Valldal har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Jordbærkake fra Valldal er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
6stkegg
6dlsukker
4dlhvetemel
3dlpotetmel
1stksitron, skallet revet
3tsbakepulver
3dlkokende vann

Fyll:

4dlvaniljekrem
100grmandelmasse + litt mandelessens
2dlkremfløte

Pynt:

400grmandelmasse
4sseggehvite
1literjordbær
2dlripsgelé
2dlripsgelé


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Jordbærkake fra Valldal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier233.998 833.45552.09Kcal
Protein3.72140.448.78gram
Karbohydrat38.181 441.3590.08gram
Kostfiber1.2045.302.83gram
Fett7.11268.4116.78gram
Mettet fett2.1781.925.12gram
Salt0.197.290.46gram
Pris på oppskriftenKr 5.74Kr 216.69Kr 13.54.-
Hele oppskriften veier3 775 totalt3 775 pr porsj236 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Pisk egg og sukker til eggedosis med mikser. Bland melslagene, sitronskallet og bakepulveret. Rør det inn i eggedosisen vekselvis med vannet.

Hell røren i en smurt og strødd langpanne, ca 30x40 cm.

Stek bunnen midt i ovnen ved 175 C i ca 30 minutter.

Ta ut kaken og la den avkjøles noe. Ha den over på rist, og la den avkjøles helt.

Kakebunnen er lettere å håndtere hvis du deler den i to. Del hver halvdel i to bunner, og legg de halvdelene som skal ligge øverst, inntil hverandre på en bakepapirkledd stekeplate.

Riv mandelmassen til pynten grovt. Rør inn eggehviter til det blir passe fast masse som kan sprøytes.

Riss opp linjer på skrå på kakebunnen med jevne mellomrom. Sprøyt så mandelmassen langs linjene, og avslutt med en kant rundt kaken. Sett platen midt i ovnen ved 225 C i 5-7 minutter, eller til mandelmassen har fått en gyllen og fin farge. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles.

Legg den nedre kakebunnen på et serveringsfat eller lignende. Bland vaniljekrem, finrevet mandelmasse og mandelessens til fyllet. Vend inn den stivpiskede kremen. Bre fyllet utover bunnen. Legg toppen forsiktig over. Pynt med halve jordbær mellom linjene.

Smelt geleen i en kjele eller i mikroovnen i ca 1 minutt. Pensle bærene med den - og server.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9014)
Kategori: Langpannekake
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Lesere: 9703 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sommerens jordbærkake.Sommerens jordbærkake.
Denne retten har 201,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.