Fotograf:
Matprat.no
Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig med svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Da er det supert å lage julesylta av kokte høns. Sylta er kjempegod på smak, og inneholder mindre fett enn originalen. Oppskriften inneholder
135 Kalorier,
0 g Karbo,
20 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Julesylte av høns er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6733 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Julesylte av høns!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.43 | 3 914.33 | Kcal |
Protein | 20.00 | 578.06 | gram |
Karbohydrat | 0.46 | 13.30 | gram |
Kostfiber | 0.20 | 5.78 | gram |
Fett | 5.91 | 170.82 | gram |
Mettet fett | 1.32 | 38.15 | gram |
Salt | 0.48 | 13.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.88 | Kr 141.05 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 890 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,35 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ta opp kokte, avkjølte høns fra kokekraften. Sil kraften. Rens hønsene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig.
2. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten). Deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis.
3. Kvern de hele krydderne i en morter og blant med salt. Dryss krydderblandingen mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn.
4. Trekk sammen håndkleet på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten.
5. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca. 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom 2 tallerkener/fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press i kjøleskapet minst ett døgn.
Oppbevar sylta kaldt, for eksempel i en saltlake.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30751)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg
Innlagt dato:2013-12-08
Oppdatert dato:2013-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift