Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Julesylte av hvitt kjøtt oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Julesylte av hvitt kjøtt



Julesylte av hvitt kjøtt oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig med svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Da er det supert å lage julesylta av kokte høns. Sylta er kjempegod på smak, og inneholder mindre fett enn originalen.

Oppskriften inneholder 314 Kalorier, 0 g Karbo, 25 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Julesylte av hvitt kjøtt er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
3stkkokte høns

Krydderblanding:

1stkløk finhakket
1,5tshel hvit pepper
1,5stkgrillede kyllinger
1tsnellik, hel
1 1/2 ts
1dashsalt
5plate(r)gelatin




Næringsdeklarasjon for Julesylte av hvitt kjøtt!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier313.52833.02Kcal
Protein25.3667.38gram
Karbohydrat0.451.20gram
Kostfiber0.200.53gram
Fett23.3261.96gram
Mettet fett6.2716.66gram
Salt0.531.41gram
Pris på oppskriftenKr 4.76Kr 12.65Kroner
Hele oppskriften veier2 657 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ta opp kokte, avkjølte høns fra kokekraften. Sil kraften. Rens hønsene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig.
2. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten). Deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis.
3. Kvern de hele krydderne i en morter og blant med salt. Dryss krydderblandingen mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn.
4. Trekk sammen håndkleet på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten.
5. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca. 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom 2 tallerkener/fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press i kjøleskapet minst ett døgn.

Oppbevar sylta kaldt, for eksempel i en saltlake.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2459)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-08
Oppdatert dato:2013-12-08
Lesere: 4653 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julesylte av hvitt kjøtt.Julesylte av hvitt kjøtt.
Denne retten har 313,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julesylte av høns.Julesylte av høns.
Denne retten har 135,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.