Kålsuppe (Kålrotsuppe)



Kålsuppe (Kålrotsuppe) inneholder 28 Kalorier, 3 g Karbo, 1 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Kålsuppe (Kålrotsuppe) har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kålsuppe (Kålrotsuppe) er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 4956 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgkålrot i skiver
2litervatn
1litersøtmjølk
15grsukker
3sskveitemjøl salt




Næringsdeklarasjon for Kålsuppe (Kålrotsuppe)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier28.14181.60Kcal
Protein1.167.49gram
Karbohydrat3.4222.07gram
Kostfiber0.684.39gram
Fett0.946.07gram
Mettet fett0.573.68gram
Salt0.030.19gram
Pris på oppskriftenKr 0.66Kr 4.26Kroner
Hele oppskriften veier3 872 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo48,61 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok kålrotskivene i vatn. Når dei er kokte, tek ein dei opp og held dei varme. Sil kålkrafta og kok opp kraft, mjølk og mjøl. Smak til med sukker og salt. Lag kling av smør, kålrot og flatbrød til suppa.
Dette var ein vanleg middagsrett i heile Nordfjord. Kålsuppe var kanskje mest bruka om hausten når ein hadde att lite kjøt, og gjerne hadde frisk kålrabi.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18233)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-07
Oppdatert dato:2004-07-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.