Kålsuppe (Kålrotsuppe) inneholder
28 Kalorier,
3 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Kålsuppe (Kålrotsuppe) har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kålsuppe (Kålrotsuppe) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4956 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kålsuppe (Kålrotsuppe)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 28.14 | 181.60 | Kcal |
Protein | 1.16 | 7.49 | gram |
Karbohydrat | 3.42 | 22.07 | gram |
Kostfiber | 0.68 | 4.39 | gram |
Fett | 0.94 | 6.07 | gram |
Mettet fett | 0.57 | 3.68 | gram |
Salt | 0.03 | 0.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.66 | Kr 4.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 872 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok kålrotskivene i vatn. Når dei er kokte, tek ein dei opp og held dei varme. Sil kålkrafta og kok opp kraft, mjølk og mjøl. Smak til med sukker og salt. Lag kling av smør, kålrot og flatbrød til suppa.
Dette var ein vanleg middagsrett i heile Nordfjord. Kålsuppe var kanskje mest bruka om hausten når ein hadde att lite kjøt, og gjerne hadde frisk kålrabi.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18233)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-07
Oppdatert dato:2004-07-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.