«Denne oppskriften er basert på hukommelsen,» sier Tana-damen.
Man hadde melk - av det slaget man hadde for hånden - på en trekagge med en spuns i bunnen. Melken ble slått i litt etter litt samtidig som man tilsatte rikelig med krøkebær. Kaggen måtte stå i værelsestemperatur slik at den gjæret, samtidig
som det ble slått på fersk melk til kaggen var full. Mysen ble tappet ut gjennom spunsen i bunnen etter hvert og brukt som drikke. Den faste ostemassen som ble igjen sammen med krøkebærene, ble lagt på en tallerken og spist med god melk over.
Kvinnen fra Tana minnes godt at hennes far og en nabo snakket om denne delikatessen som noe eksklusivt.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18278)
Kategori:
Dessert Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.