Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kalvesylte oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Kalvesylte



Kalvesylte inneholder 51 Kalorier, 0 g Karbo, 9 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Kalvesylte har ingen allergener
Kalvesylte er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1,5kgkalvekjøtt med ben (eks. av legg eller bog)
2litervann
1sssalt
10stkallehånde
10stkhvite pepperkorn
2stklaurbærblad
1stk storløk, skrelt
evt. litt rødbetesaft
evt. litt nymalt hvit pepper fra kvern




Næringsdeklarasjon for Kalvesylte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier50.811 891.66Kcal
Protein8.85329.49gram
Karbohydrat0.3814.15gram
Kostfiber0.155.58gram
Fett1.5156.22gram
Mettet fett0.6925.69gram
Salt0.5018.74gram
Pris på oppskriftenKr 8.43Kr 313.85Kroner
Hele oppskriften veier3 723 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(ca 1 kg sylte)

Skyll kjøttet og pakk det tett i en kjele. Slå over vannet. Kok opp vannet og ta bort skummet med en stor skje. Ha i salt, hele pepperkorn, laurbærblader og en løk skåret i to.

Kok det hele under lokk i ca. 1 1/2 time eller til kjøttet er helt mørt og løsner lett fra bena.

Ta opp kjøttet og la det avkjøles.

Ben ut kjøttet og legg det på en tallerken så lenge. Ta vare på bena, de skal legges tilbake i kraften i kjelen. Kok nå kraft + bein i 20-25 minutter uten lokk - et knep for å gi kraften smak og sylten bedre konsistens.

Skjær i mellomtiden kjøttet opp i små, små terninger med en skarp kniv. Sil den innkokte kraften. Kraften kan eventuelt farges med noen dråper rødbetesaft dersom man vil at kalvesausen skal få et lyst rosa skjær. Bland kjøttet med like deler av den silte kraften. Krydre med nymalt hvit pepper og litt salt hvis det er nødvendig. Ofte rekker det med saltet i kraften. Hell massen opp i former og la den stivne. Den holder seg 3-4 dager i kjøleskapet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8180)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-23
Oppdatert dato:2003-04-23
Lesere: 2848 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.