Kaningryte inneholder
131 Kalorier,
5 g Karbo,
10 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Kaningryte har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kaningryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
12126 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kaningryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 130.54 | 385.94 | Kcal |
Protein | 10.25 | 30.30 | gram |
Karbohydrat | 5.28 | 15.61 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 3.22 | gram |
Fett | 7.36 | 21.76 | gram |
Mettet fett | 2.35 | 6.95 | gram |
Salt | 7.44 | 21.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.13 | Kr 38.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 183 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,17 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vilt har alltid vært en viktig del av kajunsk kokekunst – det var den eneste form for kjøtt de første nybyggerne hadde. Kokt i gryte på denne måten, får også dagens kaniner en masse smak.
Bland salt, hvitløksalt, oregano, pepper og kajenne. Dryss omtrent halvparten av blandingen over kjøttet og klapp det inn.
Bland resten av krydderet med melet i en brødpose. Legg kjøttbitene i melblandingen og rist godt. Børst av overflødig mel. Ta vare på resten av melet.
Varm oljen i en tykkbunnet gryte, gjerne jerngryte og stek kaninbitene til de er brunet på alle sider. Stek ikke for mange om gangen. Sett kjøttet til side.
Når alle stykkene er brunet, stek løk og selleri i samme panne i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett hvitløk og laurbærblad.
Varm kraften. Ha 1 ss av melblandingen i oljen og stek i 1 minutt under stadig omrøring. Trekk gryten av platen og rør gradvis inn litt av kraften. Når jevningen samler seg om rørspaden så sett gryten tilbake på platen og spe med resten av kraften. La det koke opp.
Sett ned varmen, legg kjøttstykkene i gryten, legg på lokket og la det småkoke i 1 time til kjøttet er mørt.
Smak til og ha i vårløk og persille. Serveres med sukkererter og ferskt brød til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3903)
Kategori:
Gryterett
Land:
Cajun
Innlagt dato:2003-04-02
Oppdatert dato:2003-04-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.