Kaningryte



Kaningryte inneholder 131 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Kaningryte har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kaningryte er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 12126 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2tssalt
0,5tshvitløksalt
0,5tsoregano, tørket
1knivsoddmalt pepper
1knivsoddCayennepepper
1stkflådd kanin delt i 8 stykker
50grhvetemel
4ssolje
1stkløk, hakket
1stang(stenger)selleri, hakket
1feddhvitløk, presset
1stklaurbærblad
3,5dlkyllingkraft
3stkvårløk i strimler
2sspersille, hakket
ferskt brød til servering




Næringsdeklarasjon for Kaningryte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130.54385.94Kcal
Protein10.2530.30gram
Karbohydrat5.2815.61gram
Kostfiber1.093.22gram
Fett7.3621.76gram
Mettet fett2.356.95gram
Salt7.4421.99gram
Pris på oppskriftenKr 13.13Kr 38.82Kroner
Hele oppskriften veier1 183 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo16,17 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vilt har alltid vært en viktig del av kajunsk kokekunst – det var den eneste form for kjøtt de første nybyggerne hadde. Kokt i gryte på denne måten, får også dagens kaniner en masse smak.

Bland salt, hvitløksalt, oregano, pepper og kajenne. Dryss omtrent halvparten av blandingen over kjøttet og klapp det inn.

Bland resten av krydderet med melet i en brødpose. Legg kjøttbitene i melblandingen og rist godt. Børst av overflødig mel. Ta vare på resten av melet.

Varm oljen i en tykkbunnet gryte, gjerne jerngryte og stek kaninbitene til de er brunet på alle sider. Stek ikke for mange om gangen. Sett kjøttet til side.

Når alle stykkene er brunet, stek løk og selleri i samme panne i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett hvitløk og laurbærblad.

Varm kraften. Ha 1 ss av melblandingen i oljen og stek i 1 minutt under stadig omrøring. Trekk gryten av platen og rør gradvis inn litt av kraften. Når jevningen samler seg om rørspaden så sett gryten tilbake på platen og spe med resten av kraften. La det koke opp.

Sett ned varmen, legg kjøttstykkene i gryten, legg på lokket og la det småkoke i 1 time til kjøttet er mørt.

Smak til og ha i vårløk og persille. Serveres med sukkererter og ferskt brød til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3903)
Kategori: Gryterett
Land: Cajun
Innlagt dato:2003-04-02
Oppdatert dato:2003-04-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.