Koking av bønner og linser





Koking av bønner og linser inneholder 84 Kalorier, 12 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Koking av bønner og linser har beregnet å ha følgende allergener Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Koking av bønner og linser er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Til 6 dl kokte bønner eller linser kan du regne:
3dlbønner eller linser
6dlvann
1tssalt
1stk liteløk)
1stklaurbærblad)
0,5tsmargarin)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Koking av bønner og linser!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83.82203.58Kcal
Protein5.5813.55gram
Karbohydrat11.7728.59gram
Kostfiber4.3310.52gram
Fett0.641.55gram
Mettet fett0.110.27gram
Salt0.731.77gram
Pris på oppskriftenKr 1.35Kr 3.28Kroner
Hele oppskriften veier972 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Koketid for bønner
: Bløtlagte: 45-60 minutt
Uten bløtlegging: 80-90 minutt

Koketid for linser:
Grønne, Bløtlagte: 20 minutt
Uten bløtlegging: 30-40 minutt
Røde og gule: 10 minutt (de skal ikke bløtlegges)
Koketidene varierer for ulike typer bønner og linser. Les på pakken.
Friske belgfrukter koker du som grønnsaker.

Slik gjør du:
1 Skyll bønnene eller linsene svært godt. Ta bort alle som er misfarget.
2 Belgfrukter blir best dersom vi bløtlegg de før vi koker de.

Slik bløtlegg du:
Legg bønnene eller linsene i en bolle.
Hell på så mye vann at det dekker de.
Tilsett salt - 1 ms per liter vatn.
La det stå over natta.
Slå ut bløtleggingsvatnet.

3 Kok opp vann og salt.
4 Imens skreller du løken og skjærer han i biter.
5 Legg bønner eller linser, løk og krydder i vannet.
6 Kok på svak varme under lokk til bønnene eller linsene er myke.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3379)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-02-12
Oppdatert dato:2003-02-12
Lesere: 35703 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.