Kokte linser 2



Kokte linser 2 oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Linser er i mange matkulturer en basisråvare, og brukes i en rekke oppskrifter. I Norge er bruken av linser økende – og det er ikke så rart. Lette å tilberede, rimelige, allsidige og anvendelige i alt fra salater til gryteretter. I tillegg er de rike på proteiner og næringsstoffer og milde og gode på smak.

Oppskriften inneholder 51 Kalorier, 6 g Karbo, 4 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokte linser 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1846 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
150grgrønne linser bløtlagt i 1-2 timer
1stkløk
1stkgulrot
1ssolje
2feddhvitløk
4dlvann
4dlgrønnsakbuljong (utblandet)




Kalorier og næringsinnhold i Kokte linser 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier51.20154.24Kcal
Protein3.7211.21gram
Karbohydrat6.0218.14gram
Kostfiber1.805.42gram
Fett0.962.89gram
Mettet fett0.080.24gram
Salt0.210.62gram
Pris på oppskriftenKr 1.24Kr 3.74Kr .-
Hele oppskriften veier1 205 totalt301 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo47,03 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Linsene kan med fordel bløtlegges 1-2 timer før koking, men det er ikke påkrevet. Koketiden blir litt lenger uten bløtlegging. Hell av bløtleggingsvannet før videre tilberedning.
Kutt løk og gulrot i små biter.
Varm en vid kjele og fres løk og gulrot til det er mykt og blankt. Tilsett linser og hvitløk og fres videre et minutt. Hell i buljong og kok opp. Senk varmen og la linsene småkoke til de er møre – fra 15 til 30 minutter, avhengig av linsesort og bløtleggingstid.
Smak til med salt og kvernet pepper, og server eller bruk videre.
Dette er en grunnoppskrift som egner seg godt til alle sorter linser. Den smaker godt alene, men kan også brukes som basis i en rekke andre linseretter. Konsistensen vil variere ut fra hva slags linser du bruker - røde og gule linser koker fortere i stykker og egner seg til gryter og stuinger, mens grønne, brune og svarte linser er fastere og fine å bruke for eksempel i salater. Tilsett krydder, urter og grønnsaker etter din egen smak.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36190)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Innlagt dato:2021-12-28
Oppdatert dato:2021-12-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokte linser 2.Kokte linser 2.
Denne retten har 51,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.