Kokt gjedde med pepperrot inneholder
49 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Kokt gjedde med pepperrot har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt gjedde med pepperrot er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3926 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt gjedde med pepperrot!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 49.45 | 438.52 | Kcal |
Protein | 7.43 | 65.89 | gram |
Karbohydrat | 0.93 | 8.25 | gram |
Kostfiber | 0.13 | 1.15 | gram |
Fett | 1.75 | 15.52 | gram |
Mettet fett | 1.00 | 8.87 | gram |
Salt | 0.11 | 1.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.48 | Kr 48.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 434 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,52 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vann, salt, løk og krydder til fisken og la det småkoke 5 minutter.
Skyll fisken raskt inni med kaldt vann og skrap bort de brunrøde restene av blodranden. Skjær gjedden i store stykker, 6-7 cm brede, med en skarp kniv.
Forbered gjerne kokekraft og fisk, men vent med å koke gjedden til rett før servering.
Legg fiskestykkene i den kokende kraften og la dem trekke sakte under tettsittende lokk i 6-8 minutter. Løft kjelen over på en trefjøl og la den stå der med lokket på i ca. 3 minutter.
Ta straks opp fiskestykkene med en hullsleiv og legg dem på et stort fat eller i et lokkefat og dekk godt til med folie slik at fisken holder seg varm mens du lager sausen.
Sil kokekraften og bruk den til sausen. Smelt smøret i en kjele, rør i hvetemel og spe med den varme kraften og eventuelt kremfløte litt om gangen. Visp sausen glatt og la den koke sakte et par minutter. Salt og pepre lett og ha i revet pepperrot etter smak. Hell sausen opp i et sausenebb eller en mugge.
Pynt den kokte gjedden med tynne sitronskiver og rikelig med dillkvister. Server den straks med kokte poteter, sausen og evt. litt revet pepperrot i en skål.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11799)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.