Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus



Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus inneholder 61 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 6 lesere
Lesere: 14066 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1,5kghjortekjøtt med ben, f.eks høyrygg, bog, bibringe
vann
1 1/2 ts salt pr. liter vann
1stkgulrot
1stkløk eller 1 liten purre
1stklaurbærblad
10stkhvite eller svarte pepperkorn

Ekstra grønnsaker:

500grgulrøtter
2stkpurrer

Saus:

3,5sshvetemel
1dlmelk
6dlkraft
Ca 1,5sspepperrot, revet




Næringsdeklarasjon for Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier60.86345.74Kcal
Protein10.2258.06gram
Karbohydrat2.7515.62gram
Kostfiber1.076.08gram
Fett0.764.32gram
Mettet fett0.553.12gram
Salt0.281.61gram
Pris på oppskriftenKr 10.56Kr 59.99Kroner
Hele oppskriften veier3 409 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo18,07 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt vann til det dekker kjøttet. Ta opp kjøttet. Kok opp vannet. Sett eventuelt et kjøttermometer i kjøttstykket. Legg i kjøttet, tilsett salt, skrellet gulrot og løk eller purre, laurbærblad og pepperkorn. Kok op og la kjøttet trekke under lokk til termometeret viser 85-90 C, eller til kjøttet så vidt kan løsnes fra bena. Koketid 75-120 minutter, lengst tid for bibringe. Ta kokekaret av varmen og la det stå med lokket på i 15-20 minutter.

Lag i mellomtiden i stand de ekstra grønnsakene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, skyll og skjær purren i biter. Kok grønnsakene for seg i litt av kjøttkraften, 10-15 minutter, til de er så vidt møre. Legg først i gulrøttene, kok purren i ca 5 minutter.

Ta opp kjøttet og hold det varmt. Sil kraften. Lag sausen:

Visp ut melet med melken i et kokekar. Hell i kraften, kok opp under omrøring og la sausen koke i 3-5 minutter. Smak til sausen med revet pepperrot.

Skjær kjøttet i skiver. Anrett det på fat sammen med gulrøtter og purre. Server med kokte poteter, sausen og reven pepperrot i en skål.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10019)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.