Vask og rengjør 5 tunger, legg dem i en kasserolle med to liter vann og 3 ss salt og la dem koke i 30-45 minutter. Før tungene blir kalde, kan den hvite hinnen fjernes sammen med en liten del av tungespissen (fra gammelt av heter det at man blir sladderaktig hvis man spiser tungespissen - tradisjonen holdes i hevd).
Kald tunge kan brukes som pålegg eller karves i en kopp og overhelles rykende varm kaffe. Kokt tunge skulle for øvrig skjæres på langs slik at alle fikk en likeverdig del; tungeroten er fetere og bredere lenger fram.
Tungene kan også saltes, røykes eller tørkes.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18337)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-26
Oppdatert dato:2004-07-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.