Kokt salt sik med gulrotstuing





Kokt salt sik med gulrotstuing inneholder 122 Kalorier, 4 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Kokt salt sik med gulrotstuing har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt salt sik med gulrotstuing er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgsik, helst én stor fisk
150grsalt, grovt
300grgulrøtter
30grsmør
40grhvetemel
4dlmelk
1dlfløte
1dashsalt
hvit pepper
muskat
200grflesk, lettsaltet


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kokt salt sik med gulrotstuing!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.94555.13Kcal
Protein9.6243.80gram
Karbohydrat3.8317.44gram
Kostfiber0.502.28gram
Fett7.4633.96gram
Mettet fett3.9217.85gram
Salt8.5739.03gram
Pris på oppskriftenKr 7.42Kr 33.78Kroner
Hele oppskriften veier1 821 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg siken på et passende fat, helst et glass- eller steintøyfat med kant, slik at laken som dannes ikke renner ut. Legg salt i bunnen av fatet, og strø resten over fisken. Dekk med plast og la den ligge i minst tre dager.

Legg den salte siken i vann 3-4 timer. Skift om nødvendig vannet. Del fisken i 4-5 cm stykker. Kok opp vann, og la fisken trekke i 15 minutter. Saltet fisk har mindre vanninnhold enn fersk, derfor blir tilberedningstiden lenger.

Skrell gulrøttene, og del dem i skiver eller terninger. Kok dem så vidt møre. Lag jevning av smør og mel. Spe med varm melk. Kok sausen et øyeblikk. Ha så i gulrøttene og fløten. Smak til med salt, pepper og muskat.

Skjær lettsaltet flesk i terninger. Stek det sprøtt, og dander over stuingen. Server med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11939)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Lesere: 2395 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.