Kokt salt sik med gulrotstuing inneholder
121 Kalorier,
4 g Karbo,
10 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Kokt salt sik med gulrotstuing har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt salt sik med gulrotstuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt salt sik med gulrotstuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 121.49 | 553.08 | Kcal |
Protein | 9.62 | 43.80 | gram |
Karbohydrat | 3.83 | 17.44 | gram |
Kostfiber | 0.50 | 2.28 | gram |
Fett | 7.41 | 33.73 | gram |
Mettet fett | 3.86 | 17.57 | gram |
Salt | 8.57 | 39.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.42 | Kr 33.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 821 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Legg siken på et passende fat, helst et glass- eller steintøyfat med kant, slik at laken som dannes ikke renner ut. Legg salt i bunnen av fatet, og strø resten over fisken. Dekk med plast og la den ligge i minst tre dager.
Legg den salte siken i vann 3-4 timer. Skift om nødvendig vannet. Del fisken i 4-5 cm stykker. Kok opp vann, og la fisken trekke i 15 minutter. Saltet fisk har mindre vanninnhold enn fersk, derfor blir tilberedningstiden lenger.
Skrell gulrøttene, og del dem i skiver eller terninger. Kok dem så vidt møre. Lag jevning av smør og mel. Spe med varm melk. Kok sausen et øyeblikk. Ha så i gulrøttene og fløten. Smak til med salt, pepper og muskat.
Skjær lettsaltet flesk i terninger. Stek det sprøtt, og dander over stuingen. Server med kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11939)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Lesere:
2770 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.