Fotograf:
Melk.no
Kongelig blåbærterte inneholder
211 Kalorier,
22 g Karbo,
5 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Kongelig blåbærterte har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kongelig blåbærterte er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4592 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kongelig blåbærterte med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 211.00 | 4 383.97 | 548.00 | Kcal |
Protein | 4.94 | 102.64 | 12.83 | gram |
Karbohydrat | 22.45 | 466.45 | 58.31 | gram |
Kostfiber | 1.49 | 30.96 | 3.87 | gram |
Fett | 10.94 | 227.30 | 28.41 | gram |
Mettet fett | 5.92 | 123.00 | 15.38 | gram |
Salt | 0.20 | 4.19 | 0.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.23 | Kr 129.44 | Kr 16.18 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 078 totalt | 2 078 pr porsj | 260 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Deig:
Bland smør, sukker og egg og rør i mel. La deigen hvile 1/2 time. Kjevle den ut 2 - 3 mm tykk og kle formen. Lag kanten tykkere enn bunnen. Prikk med gaffel. Forstek bunnen.
Spar blåbær til pynt. Fyll resten i tertebunnen. Visp sammen Snøfrisk, egg og sukker. Hell dette over bærene og stek terten ferdig.
Ha melk, vaniljstang (del opp og skrap ut frøene) sukker og nellik i en kjele. Kok opp og la det stå å trekke noen minutter.
Visp sammen eggeplommene. Visp i litt av den varme melken. Hell tilbake i kjelen og visp godt til sausen tykner og når kokepunktet. Den må ikke koke. Sil sausen og server den kald til lun terte.
Pynt med Creme Fraiche, blåbær og grønt.
Paiform: 26 cm i diameter (til en terte på 8-10 porsjoner).
I stekeovnen: Forstek bunnen ved 170 grader til det er gyllent ca. 15 minutter. Stek videre med fyllet til det er stivnet - ca 1 time
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28654)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-11-13
Oppdatert dato:2011-11-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift