Fotograf:Dansukker Med naturens spiskammer, og med utgangspunkt i smaker som rabarbra og blåbær, er det lett å våge eksperimentere. By på is blandet med sur rabarbracurd i solen. Overrask store og små med kaffe og blåbærpai på pinne i hagen eller bakgården. Avslutt middagsselskapet med en engelsk ”bær-fool” på verandaen. Det er klart for varmere tider med familie og venner.
Bland sammen ingrediensene til deigen, og legg deigen i en plastpose. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Bland sammen bær, mynte og brunt sukker i en bolle.
Kjevl ut deigen på melet bakebord, og trykk ut 20 sirkler, 8–10 cm i diameter, med en form eller et glass. Fordel blåbærfyllet på halvparten av sirklene. Pensle kanten med eggehvite, og legg på de andre deigsirklene. Trykk ned kanten med en gaffel. Pensle paiene med eggehvite, og strø på rørsukker.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Stikk en grillpinne i hver pai når de tas ut av ovnen. Avkjøles litt før de serveres.
Server eventuelt vaniljesaus til som paiene kan dyppes i
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 30519)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-06-12
Oppdatert dato:2020-08-05