Fotograf:Eva Brænd Blåbær er ikke bare en fantastisk bærsort, den er også helt gratis. Ut i skogen, og ned i lyngen. Bærtur i skogen gir både matauk og en hyggelig opplevelse. Denne saftige paien gir minner om blåbær på strå, og blå barnetruter.
Bland mandelmassen og saltet i en foodprosessor til massen er smidig. Tilsett smøret i små biter. Ha i egget, og tilsett til slutt melet. Ikke la maskinen jobbe mye med deigen når melet er tilsatt. Ta deigen ut av foodprosessoren. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i ca en time.
Forvarm ovnen på 175 grader.
Legg deigen på en lett melet overflate, og kjevl den ut til den er ca 2 mm tykk. Legg deigen forsiktig i paiformen. Vær ekstra nøye på å få kantene trykket ned, slik at det ikke kommer luft mellom deig og form. Sette formen i fryseren i ca ti minutter, og sett formen direkte fra fryseren inn i ovnen. Deigen skal steke til den er gylden (ca 12 minutter).
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene for hånd. Hell fyllet i det ferdigstekte paiskallet, og stek paien på 175 grader i ca 30 minutter.
Kardemommekrem:
Ha crème fraiche og yoghurt i et kaffefilter, og la det renne av til blandingen er fast. Det tar 30-40 min. Legg "osten" i en skål og bland inn melis. Smak til med kardemomme.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 30610)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2016-08-21
Oppdatert dato:2016-08-21