Viktig at rosinene ikke er vanlige rosiner, at de er gulerosiner som er ment til matlaging, dette får man kjøpt i utlandske butikker.
Også viktig at briyani krydderet ikke er slik man får kjøpt når man skal lage pakistansk mat,
dette krydret er som oftest brunt og lukter søt av kanel, dette er ment for arabisk/kurdisk mat og er også å få kjøpt på utlandske butikker.
Ingredienser
3 porsjoner
2 kyllingbryst
2 kopper ris
1 og en halv stor potet
2 gulrøtter
en håndfull grønne ferdigkokte erter
et kvart glass med gule matrosiner ( dette får man kjøpt på de fleste utlandske matvarebutikker)
og ca en halvfull glass med mandler.
Grillkrydder,
Briyanikrydder ( dette har oftest en brunfarge og lukter som kanel, finnes i de fleste utenlandskebutikker)
1 kyllingbullijong,
salt,
og maisolje.
Fremgangsmåte:
Du kan begynne med og først vaske risen du skal bruke, og deretter la det ligge i lunket vann i ca 20 minutter.
Deretter kan du koke mandlene du skal bruke i en liten kjele i ca 10 min ( til skallet løsner ) og la dem kjøles ned.
Du kan så begynne med og skjære kyllingsbrystene i små terninger og krydre dette med salt og grillkrydder. Du tar deretter og skjærer potetene og gulrøttene også i små terninger og krydrer dette med grillkrydder og salt til eget ønske.
Du tar deretter og fjerner skallet av mandlene og skjærer mandlene i midten så det blir to deler. Så steker du kyllingen, grønnsakene, og mandlene hver for seg, og lar rosinene steke i et minutt i ettervarmen.
Alt dette lar du ligge klart i en bolle mens du koker risen din.
Dette gjør du ved og ta en kjele og helle i olje til det dekker bunnen, du lar dette bli ganske varmt før du heller i risen ( uten vannet det har ligget i ) Legg i en kyllingbuljong samt en halv spiseskje salt og hell i kokt vann til ca 2 cm over risen. La dette ligge og koke på sterk varme i ca 6-7 min før du gradvis senker varmen til du ser risen er kokt.
Du tar deretter risen og fyllet du har klart og blander det i en bolle og har i ca en og en halv spiseskje med briyani krydder, og en halv t-skje svart pepper og blander dette godt sammen med en sleiv.
Da er retten ferdig og kan nyttes :)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Joanna
(Intern: 27664)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Kurdistan
Innlagt dato:2010-10-12
Oppdatert dato:2010-10-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift