Laksepaté





Laksepaté oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Laksepaté inneholder 216 Kalorier, 1 g Karbo, 14 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Laksepaté har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Laksepaté er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 12 porsjoner
600grlaksefilet
100grspinat, frisk
1tssalt
1krmhvit pepper
2stkeggehviter
2dlfløte


Annonse



Næringsdeklarasjon for Laksepaté!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier216.26176.92Kcal
Protein13.7611.26gram
Karbohydrat0.680.56gram
Kostfiber0.230.19gram
Fett17.5614.37gram
Mettet fett6.945.68gram
Salt0.850.70gram
Pris på oppskriftenKr 15.27Kr 12.49Kroner
Hele oppskriften veier982 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær 150 g av laksen i fingertykke strimler. Dette skal legges på langs midten av pateen.

Skjær 450 g i biter. Sett dem kjølig. Damp spinatbladene i 1-2 minutter.

Grovhakk laksebiter med salt og pepper i food processor. Tilsett eggehvitene og la maskinen gå noen omganger. Tilsett fløten i en tynn stråle mens maskinen går. Smør en 1 1/2 liters form. Fyll halvparten av farsen i.

Legg laksestrimlene og spinaten som en streng midt i farsen. Fordel resten av farsen over. Dunk formen godt, slik at farsen blir kompakt. Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i en langpanne på nederste rille i 125-130 C i vannbad i 1 1/2 time.

Fyll varmt vann i langpannen, 1-2 cm opp. Stek pateen til kjernetemperaturen er 62-65 C. Prøv med steketermometer.

La formen avkjøles i minst 2 timer eller natten over før patéen hvelves ut. Skjær den i skiver og server med en kald saus, for eksempel urtesaus. Pynt med salatblader, reker og sitron. Server retten med terter.

Det er viktig at alle ingediensene er kjøleskapskalde når du skal lage en paté (postei). Sett gjerne blandebollen kjølig. Fyllet i midten kan varieres med reker eller kokte, små broccolibuketter. Laksepaté kan serveres som forrett eller som en smårett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8192)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-23
Oppdatert dato:2003-04-23
Lesere: 19968 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paté med laks og røykt kolje.Paté med laks og røykt kolje.
Denne retten har 164,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepaté.Laksepaté.
Denne retten har 216,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festmousse og Fransk laksepaté.Festmousse og Fransk laksepaté.
Denne retten har 183,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.