Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Paté med laks og røykt kolje oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Paté med laks og røykt kolje



Bilde av Paté med laks og røykt kolje oppskrift.

Fotograf: Audun Aagre
Lag en klassisk paté til koldtbordet. Det tar litt tid å lage, men det vil gjestene dine sette pris på. En paté kan også serveres som en selvstendig rett til lunsj.

Oppskriften inneholder 163 Kalorier, 1 g Karbo, 9 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Paté med laks og røykt kolje er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grlaksefilet, uten skinn og bein
1sssalt
2dlmatfløte
50grisbiter
2krmkajennepepper
1stkpurre

Fyll

200grrøykt kolje
200grlaksefilet, uten skinn og bein
50grspinat
200grknaskegulrøtter
100grpurre

Blåskjell beurre blanc

300grblåskjell
2stksjalottløk
2feddhvitløk
2dlhvitvin
1sssmør
0,5dlblåskjellkraft
200grsmør, usaltet
1tssitron
1stkplommetomat
basilikum, frisk




Næringsdeklarasjon for Paté med laks og røykt kolje!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163.191 127.28Kcal
Protein9.4064.93gram
Karbohydrat1.359.33gram
Kostfiber0.624.28gram
Fett12.6887.59gram
Mettet fett5.9240.89gram
Alkohol0.69 %
Salt0.986.74gram
Pris på oppskriftenKr 10.73Kr 74.12Kroner
Hele oppskriften veier2 763 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 170 grader.

Det er viktig at farsen holdes iskald for å unngå at den skiller seg. Derfor kan det være lurt å sette beholderen til foodprosessoren i fryseboksen på forhånd. Både laksen og fløten må også være iskalde når du begynner.
Skjær laksefileten i tynne strimler og ha disse foodprosessoren. Kjør laksen godt sammen med saltet til en seig deig. Dette tar ca. 1-2 minutter. Spe med fløten i en jevn strøm. Tilsett kajennepepper og smak til med salt. Har du en liten kjøkkenmaskin bør du kjøre denne oppskriften i to omganger for å unngå at farsen ”sprekker”. Sprekker den vil du få en pate som smuldrer litt.
Rens og vask purre, skjær bort det som er stygt i den grønne toppen, men ikke skjær bort den hvite roten. Kok purren i 5 minutter og legg den så over i isvann.
Skrell knaskegulrøtter, kok dem i 3 minutter til de er møre og avkjøl i isvann.
Forvell spinaten noen sekunder i kokende vann.
Dekk formen innvendig med plastfolie og la den gå over kanten. Dekk så plastfolien med purreblad. La de gå over kanten slik at overflaten av patéen også kan dekkes med purre.
Fyll et lag farse i formen. Legg fisk og grønnsaker over. Gjør det samme en gang til og dekk så overflaten godt med purrebladene.
Bank formen i benken noen ganger slik at du får bort luftrom og patéen blir "tett".
Bak den ferdig i ovnen i ca. 30 minutter, og la den avkjøle i 10 minutter før du begynner å skjære i den.
Patéen kan serveres varm, lun eller kald.

Blåskjell beurre blanch
Grovhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær tomat i små terninger. Surr løk og hvitløk i smøret og tilsett deretter blåskjellene.
Hell på vinen og kok dette i ca. 3 minutter. Sil kraften over i en ny kjele. Rens blåskjellene mens de er varme. Da holder muskelen seg smidig og fin.
Mål opp blåskjellkraft og rør inn smøret bit for bit.
Smak til med sitronsaft og bland inn blåskjellmuskler, tomatterninger og frisk basilikum.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29166)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-06
Oppdatert dato:2013-04-06
Lesere: 3198 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paté med laks og røykt kolje.Paté med laks og røykt kolje.
Denne retten har 163,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festmousse og Fransk laksepaté.Festmousse og Fransk laksepaté.
Denne retten har 180,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepaté.Laksepaté.
Denne retten har 214,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.