Festmousse og Fransk laksepaté



Festmousse og Fransk laksepaté oppskrift.
Fotograf: Alf Børjesson
Festmousse og Fransk laksepaté inneholder 181 Kalorier, 1 g Karbo, 10 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Festmousse og Fransk laksepaté har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Sennep, Soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Festmousse og Fransk laksepaté er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 11736 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1pakkelys buljonggelé
3dlvann
1dlhvitvin, tørr
400grrøkt makrell
2dlseterrømme
2ssgressløk, finhakket

Til servering

rød arctic kaviar, salatblad
650grlaksefilet uten skinn og ben
1tssalt
3stkeggehviter
0,25tshvit pepper
1sssitronsaft, friskpresset
4ssdill, finhakket
0,5stkgrønn paprika, i små terninger
3dlmatfløte

Saus:

1stksjalottløk, finhakket
0,5tssalt
0,5tspepper
1tssukker
1tssennep, fransk
3stkeggeplommer
3sshvitvinseddik
1sssmør
1dlkremfløte




Næringsdeklarasjon for Festmousse og Fransk laksepaté!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier181.00744.05Kcal
Protein9.8140.33gram
Karbohydrat1.325.43gram
Kostfiber0.140.58gram
Fett14.8360.96gram
Mettet fett5.9524.46gram
Alkohol0.39 %
Salt1.395.71gram
Pris på oppskriftenKr 10.69Kr 43.94Kroner
Hele oppskriften veier2 466 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,91 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rør buljongpulveret ut I kokende vann og rør inn vin.
Rens makrellen nøye for skinn og alle ben og grovmos den med en gaffel.
Rør den i buljonggeleen sammen med seterrømme og gressløk. Fordel moussen i 8 porsjonsformer.
Sett dem i kjøleskap så moussen stivner, minst 3 timer, gjerne natten over.
Hvelv moussen på porsjonstallerkener og server den med salatblad og kaviar, samt ristet loff.

Paté:
Sett stekeovnen på150 °C.
Kjør laksefileten med salt, eggehviter og pepper i food-processor. Rør inn sitronsaft, dill og paprika og spe forsiktig med kjøleskapskald fløte.

Smør en brødform godt og legg en strimmel matpapir i bunne. Fyll laksefarsen i formen, dunk den godt mot kjøkkenbenken slik at det ikke blir luftblærer i farsen.

Sett formen i langpannen med varmt vann og bak den i ovnen til den er fast, ca 45 minutter. Avkjøl pateen under lett press.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen, unntatt fløten. Varm sausen til kokepunktet under omrøring. Avkjøl, rør i den av og til. Visp fløten stiv og rør den i sausen.

Skjær pateen i skiver og server den med sausen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23363)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-11
Oppdatert dato:2007-02-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Festmousse og Fransk laksepaté.Festmousse og Fransk laksepaté.
Denne retten har 181 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paté med laks og røykt kolje.Paté med laks og røykt kolje.
Denne retten har 163,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepaté.Laksepaté.
Denne retten har 214,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.