Fotograf:
Alf Børjesson
Festmousse og Fransk laksepaté inneholder
181 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Festmousse og Fransk laksepaté har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sennep, Soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Festmousse og Fransk laksepaté er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
11736 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Festmousse og Fransk laksepaté!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 181.00 | 744.05 | Kcal |
Protein | 9.81 | 40.33 | gram |
Karbohydrat | 1.32 | 5.43 | gram |
Kostfiber | 0.14 | 0.58 | gram |
Fett | 14.83 | 60.96 | gram |
Mettet fett | 5.95 | 24.46 | gram |
Alkohol | 0.39 % | | | |
Salt | 1.39 | 5.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.69 | Kr 43.94 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 466 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,91 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør buljongpulveret ut I kokende vann og rør inn vin.
Rens makrellen nøye for skinn og alle ben og grovmos den med en gaffel.
Rør den i buljonggeleen sammen med seterrømme og gressløk. Fordel moussen i 8 porsjonsformer.
Sett dem i kjøleskap så moussen stivner, minst 3 timer, gjerne natten over.
Hvelv moussen på porsjonstallerkener og server den med salatblad og kaviar, samt ristet loff.
Paté:
Sett stekeovnen på150 °C.
Kjør laksefileten med salt, eggehviter og pepper i food-processor. Rør inn sitronsaft, dill og paprika og spe forsiktig med kjøleskapskald fløte.
Smør en brødform godt og legg en strimmel matpapir i bunne. Fyll laksefarsen i formen, dunk den godt mot kjøkkenbenken slik at det ikke blir luftblærer i farsen.
Sett formen i langpannen med varmt vann og bak den i ovnen til den er fast, ca 45 minutter. Avkjøl pateen under lett press.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen, unntatt fløten. Varm sausen til kokepunktet under omrøring. Avkjøl, rør i den av og til. Visp fløten stiv og rør den i sausen.
Skjær pateen i skiver og server den med sausen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23363)
Kategori:
Pate
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-02-11
Oppdatert dato:2007-02-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift