Lefse fra Romsdal inneholder
248 Kalorier,
43 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Lefse fra Romsdal har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lefse fra Romsdal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7998 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lefse fra Romsdal!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 247.70 | 11 283.97 | Kcal |
Protein | 7.44 | 338.93 | gram |
Karbohydrat | 43.39 | 1 976.63 | gram |
Kostfiber | 3.29 | 149.88 | gram |
Fett | 4.20 | 191.33 | gram |
Mettet fett | 2.25 | 102.50 | gram |
Salt | 0.19 | 8.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.05 | Kr 93.39 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 556 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 70,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland saman alt det turre. Ha i mjølka litt om senn, og kna deigen godt til kjevling. Kjevl nokså tynne leivar, 40-50 cm i tverrmål, og steik dei på lefseplate på båe sider (ikkje for sterk varme). Når leiven er ferdigsteikt, kan han delast med kniv i fire stykke. Legg desse oppå kvarandre med litt press. Bruk eit kjelelok. Før du serverer lefsa, skal ho bløytast i lunka vatn og leggjast til turk utover eit klede.
Denne lefsa er like god i månadsvis når du lagrar ho på eit turt og kjølig rom.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18250)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-12
Oppdatert dato:2004-07-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift