Løvetannvin inneholder
94 Kalorier,
23 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Løvetannvin har ingen allergener
Løvetannvin er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,4 poeng fra 7 lesere
Lesere:
13832 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Løvetannvin!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 94.23 | 5 372.38 | Kcal |
Protein | 0.13 | 7.41 | gram |
Karbohydrat | 23.30 | 1 328.41 | gram |
Kostfiber | 0.12 | 6.84 | gram |
Fett | 0.03 | 1.71 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.55 | Kr 31.36 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 701 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 98,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Sett til siden.
2. Vask blomstene godt. Husk at det bare skal være det gule på blomstene, ikke den grønne greia under.
3. Ha blomstene i vannet sammen med alle juicene, alle sitrusskall og krydder. Rør inn sukkeret.
4. Kok opp og la det surre i en time
5. Etter en time siles massen gjennom ett kaffefilter og 3/4 helles på ballongen. Resten spares en uke i kjøleskapet.
6. Kjøl ned blandingen til ca 30 C og rør inn gjæren.
7. Ha vann i gjærlåsen, sett på korken og sett på ett lunt sted.
8. Etter 1 uke helles resten av massen på og ballongen settes lunt i ca 3 uker.
9. Etter totalt 4 uker vil gjæringen ha begynt å avta og en kan begynne å stikke om vinen. Dette kan gjøres flere ganger Til slutt når vinen er rolig og klar, tappes den på flasker og lagres kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 21995)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-24
Oppdatert dato:2006-05-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.