Bløgg silda ved i kutte av ved gjellene (strupen)
Strø salt i bunn av stamp, og legg ut et lag med sild.Strø så salt over sildelaget og fortsett med neste lag av sild.
La silda ligge i salt natten over.
Ta opp silda neste dag og skyll den i vann for å skylle bort saltet.
Klipp en strengbit og tre gjennom sporen på to og to silder.
Heng to og to silder over en bambustrode eller en lekt.
Silda skal henges opp i januar/februar og skal henge til mai / juni.
Er silda fuktig ved beinet er den ikke tørr nok.
Etter gammelt skal silda henge til gauken har meldt sin ankomst.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3,9 poeng fra 20 lesere Lesere: 12073 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Rune Weltzien
(Intern: 2118968720)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-03-10
Oppdatert dato:2004-03-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.