Bløgg silda ved i kutte av ved gjellene (strupen)
Strø salt i bunn av stamp, og legg ut et lag med sild.Strø så salt over sildelaget og fortsett med neste lag av sild.
La silda ligge i salt natten over.
Ta opp silda neste dag og skyll den i vann for å skylle bort saltet.
Klipp en strengbit og tre gjennom sporen på to og to silder.
Heng to og to silder over en bambustrode eller en lekt.
Silda skal henges opp i januar/februar og skal henge til mai / juni.
Er silda fuktig ved beinet er den ikke tørr nok.
Etter gammelt skal silda henge til gauken har meldt sin ankomst.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Rune Weltzien
(Intern: 2118968720)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-03-10
Oppdatert dato:2004-03-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.